středa 22. srpna 2018

Washingtonia filifera pěstování

Původ: jižní Kalifornie, Mexiko. Druh: palma s vějířovitými listy. Tato krásná palma je nenáročná na pěstování , její krásné vějířovitě listy Vás vždy potěší.


Při pěstování v našich podmínkách se rostlina má začít chránit již před . Existují zprávy, že některé palmy tohoto . Vlákna mezi segmenty listů s pribývajícím stářím odpadají, stejně tak ostny z okrajů řapíků.

Je nenáročná na pěstování a velmi . Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list. Nelze pěstovat na tmavých místech. Zálivku v létě zajistíme vydatnou, v zimě, při nízkých teplotách stačí zalít jednou měsíčně.


Dobře snáší suchý vzduch. Washingtonie robusta pochází ze severozápadního Mexika a jihozápadu USA. Dorůstá do výšky až m. Kvete malými růžovými květy.


Pěstování palem, banánovníků, fíkovníků atd.

V některých oblastech Ameriky se pro . Pro úspěšné pěstování palem platí několik obecných zásad. Nejlepším místem pro pěstování palem v bytech je světlé místo, které ale není vystaveno přímému slunečnímu záření. Nároky na intenzitu světla . V létě jí prospívá letnění na zahradě. Návod na správné pěstování palem naleznete zde. Starší, odumřelé listy přiléhají ke kmeni a tvoří tak jeho ochranu.


V Německu a Rakousku pěstují nadšenci tuto palmu tak, že jí vytvoří izolační stan, který při . Je vhodná k pěstování jako pokojová rostlina. Velmi rychle roste a vyhovuje jí . Já mám filiferu, a klíčení bez problémů, už když jsem máčel semínka, tak po týdnu se objevili klíčky. К pëstovâni v nádobách se také vybornë ho- dí mrazuvzdorné juky (Yucca). Přibližný rozsah pěstování mexických fanoušků Palms v USA s malou nebo žádnou zimní ochranu.


Snese slabší mrazíky do 8°C. Nejseverněji pěstované washingtonie se nacházejí v . Nakličili mi neskutečně brzy - po dvou . Mnohé palmy lze úspěšně pěstovat jako pokojové rostliny. Množení se provádí semeny, jež klíčí zhruba měsíce.

Celoroční pěstování v bytě je sice možné, ale pokud máte možnost zimovat v chladném prostředí (do 10°C), tak spíše doporučuji tuto možnost. S pěstováním venku u nás zatím nejsou zkušenosti. Přesto jde o nádhernou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky