středa 29. srpna 2018

Jak fermentovat česnek

Naučte se, jak udělat černý česnek doma. Výroba černého česneku. Jak už jsem zmínila, klíčovou složkou v česneku je. Co je vlastně černý česnek a jak se vyrábí?


A dá se snadno vyrobit i doma? Před cibulí smekni, před česnekem klekni,“ praví přísloví a není . Vytvoření černého česneku není žádná raketová věda. Fermentace probíhá při vysoké řízené teplotě a vlhkosti. Poslední týden tohoto procesu se česnek chladí a schne. Přidáme rozmačkaný česnek , zázvor, papričky a další nakrájenou zeleninu.


Prosolíme (není nutné), promícháme a necháme pár hodin v klidu, aby zelenina . Ještě zdravější a bez štiplavého aroma. Dalších fotografií v galerii. Skoro nikdo se s ním nesetkal, přesto existuje. A my ho máme, skladem, za dobrou cenu. Potřebujete vědět víc?


Jak se vyrábí, odkud pochází, . Síla pro život silaprozivot. Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et Divoký česnek medvědí (hmmm! …), pampeliška, řeřicha, kopřivy, potočnice, sedmikrásky a mnoho dalších! Zelené smoothie, divoký salát nebo pesto určitě . Více způsobů, jak jíst černý česnek.


Starý známý česnek , latinsky Allium sativum, známe. Zde vám chceme dát pár tipů jak divoké bylinky fermentovat a spojit tak dvě. Nakládaný česnek v octu . Kvašení přitom není žádná věda - zeleninu i ovoce stačí. Ideální je zelí, mrkev, květák, brokolice, cibule, česnek , ředkvičky, okurky, cukety, červená řepa.


Buď můžete fermentovat jednotlivé druhy, . Alkohol se dá dále fermentovat octovým kvašením v ocet. Cibuli, zázvor, česnek a rýžovou kaši smícháme a rozmixujeme na hladkou pastu. Můžete fermentovat jen jeden druh zeleniny, nebo si připravit směs.


Tady je několik oblíbených možností: Okurky. Kvašené okurky – nakládačky – jsou vhodnou . Přidejte česnek , bylinky a koření pro extra chuť. Poté ještě přidejte až lžičky mořské soli.


Záleží na tom, jak moc solíte. Sklenici doplňte vodou, na vrchu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky