pondělí 6. srpna 2018

Travní plíseň

Feb Příklady plísně sněžné si prohlédněte ve fotogalerii. Plíseň sněžná hnědé fleky v trávníku. Prevence, půl zdraví. Ať už váš trávník postihla plíseň.


Posts about plíseň v trávníku written by Tomáš Šena. Kornatka travní – Červená nitkovitost trav – Laetisaria fuciformis Propadáte v létě panice?

Z pedie, otevřené encyklopedie. Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání. Trávník poškozený plísní . Sněžná světlorůžová plísňovitost trav (Monographella nivalis).


Původní název: plíseň sněžná. Travní rostliny odumírají na ploše kruhovitého, elipsovitého či . Mar Sněhová plíseň na trávníku v tomto období vzniká kvůli tomu, že trávník ležel dlouhou dobu pod sněhovou přikrývkou, která bránila přístupu . Jun Za podobný jev může plíseň kornatka travní. Ta je v ovzduší neustále a „číhá“, kdy je travní porost oslabený.

Většinou tehdy, když se málo . Je třeba zajistit vyrovnané hnojení, odstranit zbytky travní biomasy, případně listy. Zkuste trávník po posečení pořádně vyhrabat,neukolébávejte se tvrzením prodejců,že tato sekačka . Dec Takto napadený trávník špatně regeneruje a ve většině případů pak musíme na napadených místech provést nový výsev. Na trávníku se objevuje v podobě okrouhlých skvrn odumřelého porostu. Jak plíseň v trávnících poznáte?


Travní drn bude zahnědnutý, nadzemní hmota odumřelá a regenerace je opravdu špatná a zdlouhavá. Trápit trávník také může v místech, kde jsme před začátkem zimy zapomněli sklidit nějaký organický odpa nebo kde se nám ho na podzim povedlo přehnojit. Tato choroba se projevuje skvrnami různé velikosti, travní drn je . Mar Travní plsť neboli stařina, která z těchto zbytků vzniká během vegetace, navíc brání pronikání živin, vzduchu a vláhy ke kořenům trávníku. Kvůli suchým flekům v trávníku jsem trávník postřikovala přípravky proti plísnírovral, falkon, heritage, ale bez výsledku.


Když vyryju drn, vidím v kořenech bílá . Palušková hniloba (Typhula incarnata) se projevuje podobně jako plíseň sněžná. Napadené rostliny jsou suché, papírovité. Infikované rostliny neodumírají a na . Těchto ošklivých skvrn se v trávníku zbavíte tak, že na nich znovu vysejete travní semeno. Zdravý a dobře pěstěný trávník je vůči sněžné plísni více . Tento stav má na svědomí sněžná plíseň – bělavé až narůžovělé mycelium, .

Rez travní (Puccinia graminis) – černá rzivost trav. Rozšiřuje se nejvíce na podmáčených místech trávníku dlouho . Feb Plísní poničený trávník velmi špatně regeneruje. Ochranná opatření spočívají především v prevenci. Nejlepší ochrana proti sněžné plísni je .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky