pátek 17. srpna 2018

Odrůdy hrušní na pálení

Hrušeň Bohemica je raně zimní odrůdou, takže na to rozhodování, jak naložit s. Vhodná na přímý konzum, zavařování, sušení i pálení. Měsíce konzumní zralosti: srpen - listopad. Následující seznam odrůd hrušek zahrnuje především odrůdy a variety hrušně obecné a hrušně plané, které jsou (nebo byly) pěstovány na území České . Jakou rezistentní letní hrušeň vhodnou na pálení ?

Stará odrůda, která se odedávna využívá právě pro pálení. Staré francouzské odrůdy hrušní. Hrušně jsou výborným a tradičním sortimentem mezi ovocnými stromy. Stará letní odrůda hrušně s červenou dužninou, vhodná k pálení.


Mají skvělou sladší a kořenitou chuť. Dokonale vyzrálé hrušky jsou již od pohledu velmi lákavé. Jsou vhodné jako stolní, na sušení i pálení.

Pálení hruškových destilátů má tradici napříč Evropou. Každý kout starého kontinentu vyšlechtil vlastní oblíbené odrůdy. Destilát z hrušní Williamsek. Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.


Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Skladba stromů a odrůd , které můžete vidět na českém či moravském venkově, se ale pomalu mění a staré odrůdy našich dědečků a babiček . Některé odrůdy sloužily pro přímou konzumaci, jiné pro kompotování, sušení, pálení. Muškatelka velká - Zbuzanka podnož Kawkazská. Velmi stará letní odrůda výborná na pálení.


Stará americká letní odrůda výborná na pálení. V současné době se v České republice žádné odrůdy asijských hrušní ve významné. Práce popisuje a hodnotí u vybraných odrůd hrušní v sadech. Hrušeň je středně veliká, koruna menší, široce pyramidální.


Tedy situace k paleni a mam problem,nemohu do . Zánik každé odrůdy, která je kombinací specifických vloh, je totiž těžko nahraditelný. Durancie´, využívaná zejména na pálení.

ASIJSKÉ HRUŠNĚ – mezidruhový kříženec jablka a hrušky, velice šťavnaté, vhodné na pálení i přímý konzum, rezistentní vůči rzi hrušňové Zimní odrůdy : . Dozrává od října a řadí se mezi nejchutnější podzimní odrůdy hrušní. Plody jsou vhodné pro přímý konzum, kompotování, pálení a sušení. Ke sklizni dozrávají v září, při dobrém uskladnění vydrží až do listopadu. V porovnání s jabloněmi mají odrůdy hrušní obecně nízkou výtěžnost semen.


Využívá se jako stolní ovoce, na sušení, povidla i pálení. Sloupová slivoň Imperial je pozdní odrůda a má středně velké, šťavnaté plody. V případě nedostupnosti nahrazujeme odrůdou Fruco.


Slivoně (švestky) posilují . Velmi raná odrůda hrušně s drobnými plody, chutnými a šťavnatými, netrpí. Hrušky se daly skvěle sušit a hodily se i pro kvas na pálení alkoholu. Oblíbená u hrušní byla třeba odrůda Williamsova, která byla výjimečná . Není nic co bych si při propagaci této odrůdy vymýšlel a jsme ochotni každému maximálně poradit. Rovněž hledáme svědky, kterým zmíněný instruktor .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky