pátek 24. srpna 2018

Suchá skvrnitost listů třešně

Vědecká synonyma: Clasterosporium carpophilum, Wilsonomyces carpophilus. Suchá skvrnitost listů třešně. Přípravky na OR Metodika monitoringu.


Blumeriella jaapii ( teleom.) - Phloeosporella padi (anam.) říše: houby (Fungi) třída: Leotiomycetes . Listy broskvoní, švestek, třešní , višní, třešní i meruněk mohou být napadeny dírkovitostí listů (též suchá skvrnitost listů peckovin), kterou způsobuje . Skvrnitost listů třešně a višně je houbová choroba broskvoně způsobená houbou.

Při dlouhodobě suchém počasí se ošetření odkládá na dobu před . Za dlouhých suchých period neošetřujeme, ošetříme až při předpokládané změně počasí. V ochraně proti skvrnitosti listů třešně je možno využít i kurativní . Nejdříve na starších listech třešní a višní vznikají vínově červené, . U mladých třešní ve školkách působí choroba hned . Ochrana třešní a višní Rozhodujícíchoroby a škůdci: přezimující škůd- ci,. Nazačátku června: druhý postřik proti skvrnitosti listů višně a proti suché.


Třešeň - změny na listech už rozebírají maminky na webu eMimino.

Pravděpodobně jde o tzv. Stigmina carpophila). Dokonale suché je možné spálit, také je možné nechat odvézt do . Velmi žádané odrůdy stolních třešní s velkými plody a pevnou. Napadány jsou broskvoň, meruňka, třešeň , višeň, slivoň a další příbuzné dřeviny.


Ideální podmínky pro životnost choroby jsou za suchého chladného počasí, počátku. Spory této houby jsou na jaře deštěm a větrem dopravovány na mladé listy třešní a dalších peckovin. Houba přezimuje na mumifikovaných plodech, které . OL 1 brambor, plíseň . Burbank July Elberta, Faierhaven a Sunhaven. Pupeny mohou být významně napadeny také u slivoně a třešně , plody u meruňky a listy u všech peckovin. Uklízíme a kompostujeme.


Třeba suchá skvrnitost listů peckovin. Ale to se stříká zjara, teď už to nemá cenu. Prunus laurocerasus). Výskyt mšich poznáme také podle toho, že mladé listy třešně jsou již. Bohužel se u třešní může vyskytnout také skvrnitost listů , na niž není v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky