pátek 3. srpna 2018

Bylinkový záhon šnek

Tvar šneka má víceméně dekorativní funkci, protože závit lze působivě osázet různobarevnými bylinkami. Když bylinky narostou, stane se . Bylinkový šnek krátce po osázení. Spirála kumuluje mnohem více tepla než tradiční záhon. Obal tohoto „ šneka “ je ze speciálně upravených dřevěných hranolů, které jsou zapuštěné do země až .

Témata: zahrada, bylinky, bylinková spirála, šnek na koření. Chystáte se vytvořit si bylinkový záhon ? Potom je spirála na bylinky – které se také říká šnek na koření – přesně to správné pro vás. Neboť nabízí ideální předpoklady k pěstování mnoha různých bylinek a . Jen u bylinek pěstovaných v optimálních podmínkách se naplno projeví jejich aroma. Na běžném záhonu v rovině je velmi těžké poskytnout všem bylinkám.


Nic není ztraceno, bylinky si můžete pěstovat na balkóně v nádobách nebo na. Velikost a tvar záhonu - v závislosti na rozměrech zahrady a prostoru, který chceme záhonku se středomořskými bylinkami věnovat, určíme jeho .

Tvar tohoto praktického záhonu na bylinky se inspiroval v nádherné spirále, kterou tvoří ulity šneků. Díky tomu, že je vyvýšený, by však zároveň . Základní kostru záhonu tvofí kamenny snek. Ohranicení by- linek . Po stavbě vyvýšených záhonů z cihel, stále ještě zbývá dost cihel a proto jsme se vrhli do stavby spirály pro pěstování bylinek. Místo pro bylinkový záhon je proto třeba vybrat s ohledem na bylinky,. PĚKNĚ OBROSTLÁ Kamenná . Ještě než budete schopni navrhovat BIO bylinkové záhony , potřebujete vědět,.


Tento článek bude o tom, jak jsme s Věrkou a Toníkem stavěli šneka. Do oka padnou vedle porostlé suché zídky také šnek s bylinkami nebo mísa na oheň. Nášlapné desky zajišťují zábavné procházení kolem koberce květů z . Tady je na řadě malé opáčko z loňska, kde výrobu vysokého záhonu popisuji. Pro bylinky a sazeničky pak ke Krulichům nebo do Holešovické . Supermarkety hojně nabízejí sortiment bylinek pěstovaných v květináčích.


Měsíc červen je tím nejlepším obdobím, kdy si můžete vytvořit vlastní bylinkový záhon. Poradíme vám, jak si takový zajímavý záhonek s bylinkami sami vybudovat. A vlastně proč jen bylinkový ?

Do vertikálního záhonku typu spirála . Proti slimákům nastoupí ježci, šneci ničící slimáčí vajíčka, žáby a ptáci a hlavně draví brouci žijící též v mulči. Vyjímkou jsou zeleninové záhony , ty je dobré zamulčovat na každou zimu. Ideální mulč pro bylinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky