pátek 31. srpna 2018

Rehmanie ucinky

Brunnera macrophylla poměnkovec velkolistý trvalka. Omphalodes verna pupkovec jarní. Takymodro modrý poměnkovec. Podrost záhonů tvoří kapradiny a trvalky - srdcovky, poměnkovce , kakosty, čechravy, hosty, čemeřice, kontryhele a další. Sice to není hosta, ale do stínomilných patří, tak jsem si ji dovolila k hostovým . Pupkovec i poměnkovec jsou skvělé a dokážou zarůst poměrně velké lány :-).


Ten panašovaný chce dost stín, kde čouhal na sluníčko tak se popálil, je taková . Na jaře rozkvétá modrý poměnkovec , který tak barvou doladí zahradní kompozici Posezení na lavičce ve stínu . Aquilegia glandulosa – orlíček žláznatý. Trvalka pro polostín až stín. Vyžaduje vlhčí stanoviště. Tato trvalka je majitelkou velmi atraktivních pevných stříbřitých listů, . Zobrazení pro tisk i . Autor: Archiv ireceptar. Vyberte si včas, kterými trvalkami ozdobíte zahradu.


Lednový Receptář přináší osm tipů s . Dolomit a střední Evropy. Pěstuje se též jako dekorativní rostlina, habitus podobný poměnkovci. Brunera macrophylla - poměnkovec velkolistý. Boraginaceae - brutnákovité.


Jack Frost´ - kultivar poměnkovce s krásně bíle panašovanými listy. Pro nejtmavější kouty zahrady se hodí oměj, čechravy, geránie, bohyška, poměnkovec. A kdo nemusí květiny, může si zasadit traviny, jako je . Její svěže zelené listy doslova září.


Pokud k ní vysadíme modře kvetoucí trvalky, kontrast bude jedinečný. Anemone ranunculoides - Sasanka pryskyřníkovitá - kvetoucí rostliny. Cardamine pratensis řeřišnice luční V 0. Poměnkovec velkolistý (bílý).


Cotinus coggygria ´Royal Purple´ růj. Cornus alba ´Spaethii´ dřín. Je-li vám líto, že odkvětem jejich krása končí, představíme vám jejich příbuzné z čeledi brutnákovitých: poměnkovec a pupkovec.


Mám velký záhon v polostínu - stínu, poměnkovce tam mám tři a nejhezčí je Jack Frost yes. Jestli hledáte něco nového do polostínu doporučuji plicníky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky