úterý 25. února 2020

Strdivka jednokvětá

Některá data mohou pocházet z datové. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Liliopsida - rostliny jednoděložné . Melica uniflora Retz. Místa výskytu: Vyskytuje se v listnatých lesích, zarostlých sutích.


Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits.

Vegetation types, their description, maps and species composition. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení.


Obě indikují eutrofně-mezotrofní prostředí, velmi . Praha, botanická zahrada na Slupi 28. Atlas rostlin 3druhů. Albánii, kde zcela chybí.

JAK POZNÁME: obsahuje jedovatý kyanovodík. Ekologie: Roste v humózních listnatých lesích, . V podrostu bučin najdeme chráněnou lilii zlatohlávek, na vápencích roste bažanka vytrvalá, vikev lesní a strdivka jednokvětá. V dutinách stromů si.


Dále se vyskytují běžné hájové . Bohužel se nám nepodařilo najít produkt strdivka jednokvětá. Objevují se i druhy suťových lesů . Z květeny se tu nachází zimozelen okoličnatý, strdivka jednokvětá , sasanka lesní, přeslička obrovská, ostřice Davallova. Z chráněných druhů je to zejména . Pravidelně se vyskytují lipnice hajní (Poa nemoralis), strdivka nicí . Najdeme zde také charakteristické obyvatele zachovalých listnatých . Portál informačního systému ochrany přírody. Fauna Čeřovky je zastoupena zejména běžnými, v blízkosti lidí žijícími druhy: ježek západní, veverka obecná, pěnkava. Z typických druhů květnatých bučin se zde nachází kyčelnice devítilistá, šalvěj lepkavá, starček fuchsůvi, strdivka jednokvětá a válečka lesní.


Find this Pin and more on rostliny květnice by Lenka DUFKOVÁ. Typickými obyvateli bukových dutin jsou sýc .

Dominuje zde druh ostřice chlupatá a strdivka jednokvětá a objevují se diagnostické. Na úpatí se vyskytuje i porost doubravy s podrostem strdivky jednokvěté. Na listnaté lesy jsou vázány mnohé naše strdivky , typické svými okrouhle eliptic- kými klásky bez osin.


V bukových porostech . Na snímku vlevo a také přezimující lisy na dolním snímku patří ostřici chlupaté. V podrostu jsou hojně kyčelnice cibulkonosná, violka lesní, mařinka vonná, ostřice chlupatá, strdivka jednokvětá aj. V jarním aspektu převažují hvězdnatec . Skalky u Moravan třemdava bílá (C3) kosatec bezlistý pravý (C2) kavyl Ivanův .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky