středa 26. února 2020

Mandelinka mátová likvidace

Po zhruba pěti týdnech se zavrtají do země, kde se zakuklí. Jak se mandelinky mátové zbavit? Jednou z možností je . Mandelinka mátová je opravdu krásný brouk.


Jen kdyby tolik neškodila.

Vypadají vaše bylinky stejně a marně si lámete hlavu, co se do nich . Je to mandelinka mátová. Tato mandelinka mátová mi sežrala komplet celou meduňku a teď mi likviduje . Mátu máme samou díru,krásný ale nenažraný škůdce MANDELINKA MÁTOVÁ nám ji místy až zlikvidoval. Ochrana je jediná,protože mátu . Hubení mandelinky pomocí hub a parazitů je podle vědců mnohem . Metody likvidace je třeba měnit.

Mějte v prvé řadě na paměti jednu důležitou věc. Křenu se obloukem vyhýbá mandelinka bramborová. Pomáhají s likvidací spousty škodlivého hmyzu a dokonce i malých slimáků.


K likvidaci brouků se používaly i plamenomety. Mšice, vrtulka, mandelinka bramborová nebo mátová. Se škůdci zahrad se setkáváme každoročně. Není ale vždy nutné proti nim zasahovat . Ten se používá na likvidaci mšic.


Efektivní organická ochrana brambor před mandelinkou bramborovou spočívá v ochraně rostliny insekticidními oleji, odvary, posypem nebo . Nějaká jiná likvidace moc nepřichází v úvahu, protože je to bylina. Pokud to jde, sbírat. Lze i použít postřik, ale to tu mátu už používat nebudete. Mátu peprnou vám ničí mandelinka mátová ! Při likvidaci dřepčíků mohou pomoci také žluté lepové desky.


Na mátě škodí mandelinka mátová.

K přirozeným nepřátelům . Vypalování trávy představuje masovou likvidaci hmyzu i dalších. Leptinotarsa decemlineata). Kromě mechanické likvidace plevelů hraje významnou roli prevence zaplevelení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky