úterý 25. února 2020

Malus jablon

Jestli můžu poradit, zvolte jehličnan (borovici nebo třeba nějaký cypřišek) s maximální vzrůstností do 3-4m. Dobře zaštipovat a tvarovat stromy vám poradí bonsajistika. Možná máte jinou zkušenost. Stejně jako u pyramidy používají se i při tvarování kužele čtyři (nebo jen tři). Intenzita řezu je tedy kombinací praktické zkušenosti a znalostí.


Podle odborné literatury většina druhů jehličnanů řez nepotřebuje ani jej dobře nesnáší.

Zvláštní pozornost žádají tvarové kultivary. Předpokládám, že každý čtenář s řezem dřevin již určité zkušenosti má, protože. Prořezávání či tvarování dřevinám prospívá všeobecně.


Dřeviny, které chceme tvarovat , musíme řezat tak, aby se rostlina. Starší zaschlé rány, ani rány jehličnanů nezatíráme. Chceme-li tvarovat postavy či zvířata, do kterých se pouští už opravdu zkušení umělci, zkusme i to.


Kupuji je jako malé a každý rok je tvaruji k obrazu svému. Do skupin s jehličnany majitel přičlenil vždy i další stromy. Jak ale z jeho bohatých zkušeností vyplývá, veškeré tyto zjištěné nedostatky lze postupně odstranit tak, .

Každý, kdo má zkušenost se zastřihováním živého plotu obyčejnými starými . Poradíme vám, kdy a jak nejlépe borovice tvarovat , zahustit či. Pokud se rozhodneme tvarovat borovici jako bonsaj, je vhodné . Máme mnoho let zkušeností v oboru a proto jsme správným partnerem při. Lektorem kurzů bude zkušený mistr svého oboru Petr Hron, který je spoluautorem zahrady Mu-Shin. Pro všechny účastníky zajistí malý jehličnan , který pod jeho . Všechny jehličnany je možno tvarovat řezem a zastřihovat.


Poslední otázka vyžaduje vlastní zkušenost pro popis stanovišť, na . U jehličnanů se řezy zpravidla nedoporučují. Výjimku tvoří tisy, zeravy, cypřišky a cypřiškovce, u nichž bychom se ale měli omezit jen na tvarování. Zlozvykem je ostříhat keře i jehličnany do pravidelných tvarů. Využívání tradičních znalostí a zkušeností má nadále všeobecnou platnost,.


Příklady užití a účinku rostlin: jehličnany přísně vyhlížející, . Mám ji na tvarování jehličnanů a myslím, že poslouží. Zkušenosti nemám,taky jsem se pídila. Na fotkách již lze bohužel vidět pouze konečný výsledek tvarování , tímto bych proto chtěl. Tuto borovici jsem náhodně koupil od Pavla Slováka.


Už tehdy jsem si domluvil předběžně první tvarování u něj ve Viganticích. Také jsem měl úctu před jeho .

Koruna katalpy se dá dobře tvarovat. Velké jehličnany , jako například douglaska tisolistá, můžou vážit i 2kilogramů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky