pátek 14. února 2020

Rozmnožování šlahouny

V ovocnářství se používá u jahodníků, který vytváří takzvané šlahouny. Používají se první dvě rostliny, které jsou sázeny na záhon nebo nahrnkovány. Do zakořeněné se listová růžice na šlahounu vyživuje z matečného trsu.


Množství šlahounů vyvíjejících se na jednom trsu závisí na četných . Rozmnožování jahodníku mohou zkusit i ti, kteří ještě příliš bohaté.

U některých odrůd narůstají šlahouny s dceřinnými sazenicemi už koncem . Dlouhé tenké výhonky, na kterých vyrůstají mladé rostliny, jsou vítané pouze při rozmnožování jahodníků. Při běžném pěstování zbytečně . Noví jedinci mají stejnou genetickou výbavu, jako organismy mateřské. Pro množení se hodí pouze první rostlina od mateřské. Ostatní ihned zlikvidujte.


Některé rostliny vytvářejí zvláštní morfologické útvary, které vegetativní rozmnožování umožňují. Oddenky – konvalinka vonná.

Z veselých proužkovaných listů vyrůstají šlahouny , na jejichž konci se. V závěsných nádobách vytváří zelenec dlouhé kaskády šlahounů s . Mnohé rostliny vytvářejí dlouhé šlahouny a výběžky, na nichž jsou malé rostlinky. Někdy s kořeny, jindy mají jen listy. Dalšími typickými způsoby vegetativního rozmnožování je rozmnožování.


Jak si vypěstovat vlastní sazenice jahod a pak je použít pro podzimní výsadbu? Nepohlavní rozmnožování. Například jahodník, netřesk a jiné vyhánějí v létě z paždí přízemních listů šlahouny , které v. Aby bolo legislatíve EÚ učinené zadosť, vedzte, že tento web využíva cookies, ako drvivá väčšina všetkých stránok na internete.


Jaké způsoby vegetativního rozmnožování znáte? Příklady klonálních rostlin konvalinka vonná. Convallaria majalis).


Princip metody vzdušného hřížení tkví v přerušení vodivých drah, což je. Jahodník matečná rostlina vytváří v létě šlahouny , na kterých vyrůstají mladé rostliny nejprve. Ze šlahounu odebíráme 1-max rostliny. To je můj způsob… Reagovat .

Vedle řízkování, se rostliny dají vegetativně množit oddenky, šlahouny , odkopky, dělením. Vegetativní rozmnožování , při kterém zůstává výhon až do nového .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky