čtvrtek 13. února 2020

Skimie samičí

Oblata“ je samičí odrůda, která v přítomnosti samčího opylovače (např. odrůda Rubella) nese hojné množství drobných, sytě . BARVA LISTŮ ‎: ‎zelená BĚŽNÁ VÝŠKA ‎: ‎0. KATEGORIE LIST ‎: ‎listnatý stálezelený Skimie: pěstujte méně známý okrasný keř – Abecedazahrady. Rozeznat samčí a samičí rostliny podle vzrůstu nebo květu nelze. Krásné plody výrazných barev budou zdobit naše skimie pouze v případě, že si pořídíme minimálně dvě rostliny, to je samčí a samičí exemplář.


Aby však rostlina tvořila plody je nutná přřítomnost jak samčí, tak samičí rostliny.

Rostlina je bohužel náchylná k namrzání, takže je nutné zimní přikrývka. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Druh ‎: ‎stálezelená dřevina Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Plody mají jen samičí odrůdy, například nízká Bowles . Funguje jako výborný opylovač pro samičí odrůdy rostliny, ale . Tato rostlina kvete a . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Abychom se však s těmito plody setkali, je nutné pěstovat samčí i samičí rostliny.


Skimie japonská patří právě k těmto druhům.

Tabernaemontanův skvrnitost listů 6 . Na jaře se začnou poupata rozvíjet a objeví se květy v barvě slonové kosti. Samičí rostliny později nesou plody. Jejich drobné žlutobílé květy se objevují koncem jara.


Trvalá ozdoba z plodů. Skimmia japonica - skimie japonská. Aby samičí skimie nesly plody každý rok, musí být v blízkosti samčí jedinci.


Ale také u samosprašných rostlin je samčí soused výhodný. Olympic Flame je samičí odrůda skimie japonské, která v přítomnosti samčího opylovače (např. odrůda Rubella) nese hojné množství drobných, sytě červených , . Ona sama plody nepřináší. Je vhodná na pěstováni v květináči. Pěstování: Skim vyžaduje . Poslouží ale jako výborný opylovač pro samičí kultivary. Je plně mrazuvzdorná.


Je výborným opylovačem pro samičí kultivary. Abychom usnadnili opylení květů skimie , pěstujeme vedle sebe současně samčí i samičí keře. Přestože jde o venkovní druh, který na chráněném místě přečká i. Stálezelený keřík s růžovými květenstvími v jarním období.

Vybrané odrůdy pomalu rostoucí skimie japonské už od podzimu zdobí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky