úterý 30. října 2018

Nemoc jabloní

Zdravím, s touto hávedou bojujem cca roky. Napadá listy a plody, na nichž vytvoří typické zduřené skvrny. Kromě plodů napadá i listy a větvičky. Nevíte identifikovat chorobu, škůdců či poškození na Vaší jabloni a zároveň použít adekvátní přípravek či postřik? S tím Vám pomůže náš katalog chorob a . Odhalit příčinu odumírání ovocnéo stromu nebývá snadné.


Poměrně rozšířená je například strupovitost jabloní. Jde o houbovou chorobu, která napadá listy a plody a může zcela znehodnotit úrodu jablek. Pokud si sami jablka pěstujete na zahradě nebo na chalupě, jistě Vás bude zajímat, jak se dá předejít škůdcům a nemocem právě u jabloní.


Studujte tyto nemoci jabloní a bojujte proti nim na fotografii, která bohatě. Nemoc je běžná na jabloni, ale vyskytuje se na hrušce, jen v malém rozsahu. Jabloň (Malus sp.), omezeně hrušeň (Pyrus communis L.).


Nemoc jabloní

Vlastně byla jaksi od podstaty zlá a nemoc byla jen znásobením toho, co se v mládí dalo zakrýt pokrytectvím a konvenčním uplatňováním dobrého vychování. Jabloně v USA během posledních let hromadně postihuje záhadná nemoc. Vždy začíná na jediné větvi stromu. Listy na ní zůstávají malé, . Mám tři roky vysázené zákrsky jabloní. Jeden však na jaře olistí poté se mu skroutí listy.


Po odkvětu plody málo rostou. Nejcitlivější z ovocných dřevin jsou hrušky, ale choroba napadá i jabloně , mišpule,. V Rakousku bylo zničeno ovocných sadů jabloní a hrušní, škody ve . Podle mých podrobných pozorování počíná u jabloní infekce houbou Sarco-. V bosenské versi (Erben, Slov. čít., 254) vyrostly dvě jabloně z dvou zrnek . Lze chránit ovocné stromy před nemocemi bez jedovatých chemických postřiků? Ano – šlechtíme totiž jabloně odolné proti strupovitosti a dalším chorobám.


Jan Kopřiva popíše nemoci a škůdce u jabloní a vysvětlí kdy a jak je dobré se proti nim chránit. Nejvážnější choroba jablíček – strupovitost jabloně. Také jabloním se nevyhýbají škůdci a choroby, které je napadají. Všechny kulturní odrůdy jabloní se dnes zjednodušeně řadí do hybridního druhu M. Mezi nejčastějí škůdce . Dalšími druhy jabloně jsou M. AGRO Strupovitost a padlí jabloní STOP je moderní fungicid určený k ochraně. Monilióza, pilatka, strupovist - choroby a škůdci jabloní , které znehodnocují úrodu jablek.


Larvy škůdce vyžírají vnitřek poupat jabloní , která potom nerozkvétají a zasychají. Lze proti němu použít přípravek SpinTor, který obsahuje . Jak proti nim zasáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky