pátek 19. října 2018

Benzin ve slovinsku

Oznamovací povinnost distributorů pohonných hmot - odstranění nedostatků ze. Existujúce názvy palív môžu byť ponechané paralelne s novými. Uvedený přehled je vhodný jak pro ty, kteří plánují cestu automobilem na zahraniční dovolenou a tak hledají aktuální ceny benzínu v zahraničních státech, tak i . Porovnání cen benzinu a nafty.


Obecně pak platí, co dobře znáte z Česka: Na dálnicích bývají ceny pohonných hmot vyšší.

Když už tedy budete tankovat v zahraničí , vyplatí se . Norma nicméně nezakazuje stávající komerční názvy , takže se . Nepřijdeme tak o dosud známé názvy a nenastanou najednou zmatky, co natankovat. Tento systém naopak umožní rozumět zahraničním. Dále by měl mít daňový doklad razítko a podpis obsluhy čerpací stanice.


Předpokládáme, že na . V jeho očích je název paliva.

Ještě jedno může české motoristy v zahraničí překvapit, a to. V Německu je označování paliv zcela odlišné. Pro toho zákazníka, který dnes cestuje, má mnohem méně času na to uvažovat o těch detailech, je . To snadno zjistíte z následujícího podrobného přehledu.


Druh paliva , Natural 9 Nafta, LPG. Stát, Národní název , Národní název , Národní název. Tuzemské čerpací stanice si vedle nového označení paliv paralelně ponechají i stávající názvy. Usnadní tankování v zahraničí.


Evropa přistoupila k harmonizaci, aby usnadnila čerpání pohonných hmot na čerpacích stanicích v zahraničí a napomohla řidičům vyvarovat se situacím, kdy do . Nové značky mají motoristům pomoci rozeznat jednotlivé druhy paliv , jejich názvy budou i nadále určovat samotní prodejci. LPG, pohonná hmota, motorové palivo ). Obecně vzato je lví podíl ceny paliv tvořen nejrůznějšími daněmi. Je známo, že bezolovnatý benzin – nezávisle na místním názvu – se značí zeleně, benzin . Odlišně značené palivo v různých zemí může motoristu při tankování zmást.


Symboly mají být jednotné po celé Evropské unii tak, aby se zahraniční řidič snadno zorientoval u stojanů. Nejčastěji využívaná paliva v Česku Natural a Natural budou budou vedle starých názvů nově označována jako E klasický diesel .

Náš Natural bývá většinou označen Euro 9 Eurosuper či nějakým názvem v místním jazyce spojeným s číslicí 95. Někdy to však může být . Názvy paliv se nicméně liší nejen . Z něj se pak vyrábí kapalná paliva. Během druhé světové války představoval syntetický benzín strategickou surovinu, která Německu umožňovala pokračovat v . Natankovat v zahraničí bez problému benzin či naftu nemusí být.


Proč nejsou názvy paliv sjednoceny alespoň v rámci EU, zůstává otázkou. Smyslem úpravy je zpřehlednění stále se rozšiřující nabídky paliv a také minimalizace rizika jejich záměny. V různých zemích jsou totiž lokální názvy pohonných hmot odlišné a mohou být pro zahraniční řidiče matoucí.


Aj keď vyrazia s plnou nádržou, budú musieť v zahraničí do svojho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky