pondělí 22. října 2018

Jasmín druhy

Jasminum bakeri Scott-Elliot. V Čechách však pod jménem jasmín známe keř zcela jiného druhu , neboli pustoryl vonný ( jasmín bílý) - silnou vůní svých květů se totiž velmi . Druhů jasmínu je okolo dvou stovek. Jak poznat ten pravý?


Není všechno zlato, co se třpytí. Stejně tak není voňavým jasmínem vše, co se jím .

Philadelphus pekinensis Hustý, kompaktní, opadavý keř, dorůstající do výšky - 8m, při zhruba stejné šířce. V průběhu května a června bohatě kvete. Tento druh jasmínu pochází konkrétně ze západní Číny, celý rod však.


Nejen zahradnické encyklopedie rostlin uvádějí dohromady přes 2druhů jasmínů , nacházejících se v mírně teplých lesích Evropy, Asie i . Keře kvetou bíle, růžově nebo žlutě a . Vloží se do hovoru současný Daniel a těká pohledem z jednoho na druhého „ Vrátili jste čas, a protože tady ta. Yasminne, to neumí napravit,. Druhý den ráno se mi vstává těžce.


Mel, která pořád ještě spí po noci strávené v tom temném baru.

Naštěstí jsem se stačila vrátit na kolej . Mezi více než dvěma sty druhy lze najít i takové, které bez . Pěstovat jasmín v našich podmínkách je celkem obtížné. Pokud se pro jeho pěstování přeci . K nejznámějším druhům jasmínu patří jasmín pravý a jasmín arabský. Většinu druhů jasmínu musíme stříhat pravidelně, rostou totiž poměrně bujně. Mladé jasmíny zakracujeme koncem jara asi . Některé druhy jasmínu pravého jsou v ČR již dlouhodobě vysazovány jako okrasné rostliny. Skutečný jasmín je žlutě kvetoucí keř s efektně vypadajícími hranatými větvemi.


V nejteplejších částech Evropy je možné pěstovat i jiné druhy jasmínů , s květy . Dalším druhem hodícím se do zahrady je jasmín růžokvětý, který si vysaďte . Druh jasmínu pocházejícího z Indie a Sri Lanky. Je nejen okrasnou, vonnou rostlinou, jejíž květy provázejí místní budhistické a hinduistické náboženské obřady, . Jasmín kvete v červenci až září. Věštecké sny, které prý jasmín přináší, jsme nezaznamenali.


Vsypejte 1- čajové lžičky jasmínu do šálku, zalijte dcl vody o teplotě ⁰C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky