středa 14. února 2018

Samosběr jahod veselá

Merunka z podstaty je teplomilny druh. Na mrazivem a vetrnem. Já bych volila pozdní odrůdy Harogem a Minaret.


Při výběru stromku nesmíme zapomenout, že meruňka je ve školkách zapěstována buď na slivoňové. Z novějších odrůd jí trpí hlavně Harogem a Veecot. Ještě se chceme zeptat, jaké jsou nutné postřiky, a jestli meruňka trpí na škůdce.

Marie Fárová: Naše meruňka je v plném květu. Velbora, Veharda, Vesna, , Kráska nebo kanadské Harcot, Harogem , Harglow, Harlayne. Třešeň: Grace Star, Kordia, Lapins. Ořešáky: Apollo, Seiferdorfský.


Sklízí se dny po Velkopavlovické. Dužina se dobře odděluje od pecky. Plody se méně otlačují. Sephora,Orange Rubis,Pricia,Bergeval, Swired .

Odolná, samosprašná meruňka. Původ: Kanada , kříženec odrůdy ROUGE DU ROUSSILLON x NJA2. Vzrůst: středně bujný až . Kanada, křížení odrůd meruňky Rouge du Roussillon x NJA2. Barva plodu je tmavě oranžová, . Pozdní odrůda meruňky s velmi chutnými plody, vhodná do chladnějších . Výsadba meruněk: Nejvhodnější termín výsadby meruněk Harogem je podzimní období, lze vysazovat i na jaře. Při jarní výsadbě ale stromky přichází o zimní . Růst: středně bujný až bujný.


Zrání: dní po Velkopavlovické. Dužnina je tmavě oranžov. Jako mrazuvzdornou odrůdu lze doporučit i Harogem. Meruňka ´ Harogem ´ - pozdní odrůda.


Tato meruňka je středně odolná proti houbovým chorobám, proti mrazu v době kvetení je odolnost . Středně zrající odrůda s plody oranžově červenými s rubínovým líčkem. Stručná systematická a pěstitelská charakteristika. Neuvádíte, jak vysokou polohu máte na mysli. Zvýšenou odolnost proti mrazu vykazují ještě i tyto odrůdy: Kompakta, Goldrisch, Velita .

Julien - stredne silno rastúci podpník, menšia kompaktná koruna. Taková je dužnina odrůdy Harogem , vyznačující se dobrou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky