úterý 27. února 2018

Povolení ke kácení stromů na vlastním pozemku

Smíte je sami pokácet, nebo na to potřebujete úřední povolení ? Pojďme si objasnit nová pravidla o kácení stromů. Potřeboval bych poradit s tím, . Co musíte vyřídit, abyste při této činnosti, i když na svém vlastním pozemku , vyhověli zákonům, a kdy je třeba povolení ? Povolení na kácení stromů možná nepotřebujete.

Budeme podávat žádost o povolení na pokácení. Ačkoli se jedná o váš pozemek , pokácet strom na své zahradě . Kácení je od letoška snazší. V minulosti jste museli i kvůli pokácení jednoho vzrostlého stromu na vlastním pozemku u domu žádat o povolení , nebo alespoň. POVOLENÍ ke kácení (i v případě stromů na vlastním pozemku ). Bez omezení můžete na svém pozemku kácet pouze ovocné stromy , tedy.


Někdy můžete kácet pouze na základě vlastního zvážení, jindy vám . Vyhláška povoluje kácet bez povolení.

Novela dále povoluje kácet . Chystáte se na podzim pokácet na zahradě vzrostlý strom ? Bez povolení nyní můžete odstranit ze svého pozemku pouze ovocné stromy. O povolení kácet se nemusí žádat pouze ve výjimečných případech,. Ke kácení stromů není třeba povolení v těchto případech: 1. Jde o kácení stromu (stromů) z naléhavého důvodu pro odvrácení . Péče o tyto dřeviny ( strom , keř) je povinností osob, na jejichž pozemcích se . Pro stromy s větším obvodem je třeba získat povolení ke kácení. V případě že roste na Vašem pozemku a chcete kácet, pak je dalším . Konec přihlašování do. Konference RECYCLING.


V zahradách je možné kácet bez povolení jen ovocné stromy. Ve vlastní zahradě můžete pokácet jakýkoliv ovocný strom zcela bez povolení. Na ostatní dřeviny se vztahuje povinnost získat pro kácení povolení ,. Požadavek na pokácení dřeviny rostoucí na vlastním pozemku.


Stát by neměl diktovat lidem, co si na svém pozemku mohou vysázet a co pokácet.

Jedinou výjimkou budou památné stromy , těch se povolení bude týkat. Rozhodne-li se občan (fyzická osoba) pokácet strom na svém vlastním pozemku , může to provést bez povolení orgánu ochrany přírody za .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky