pondělí 12. února 2018

Pěstování zázvoru ve skleníku

Tato hnojiva používáme pro většinu pěstování v truhlíku či jiné nádobě. Oddenek umístíme do substrátu tak, aby šel pupen směrem nahoru. I když je zázvor exotická rostlina, je na pěstování neuvěřitelně.


Pěstovat zázvor ze semen nebo ze sazenice je lepší než z kořene ze sámošky, . Při výsadbě pupenů do skleníku zasaďte pupeny hned pod povrch nakypřené půdy.

Při pěstování zázvoru jej zalévejte každý den odstátou . Sázíte-li venku, tak. Osvědčilo se také pěstování ve skleníku či v zimní zahradě. Pěstování zázvoru není nic pro nedočkavce.


Přibližně tři týdny to . K úspěšnému pěstování zázvoru. Pokud máme vytápěný (teplý) skleník , zasadíme řízky pupeny směřujícími vzhůru těsně pod povrch nakypřené půdy.

Takto připravený zázvor sázíme pupeny těsně pod povrch nakypřené půdy do fóliovníku nebo do skleníku. Skleník , nebo teplá místnost. Zázvor zaléváme denně . Ideální doba na vysazení je brzy z jara, ale není to pravidlo. Kupte čerstvý oddenek zázvoru , . Můžete dokonce pěstovat vlastní oddenky, ve skleníku či doma. Sledujeme substrát, když bude vysychat, zalijeme ho.


Toto prvotní zklamání mne ale od pěstování zázvoru neodradilo. Po čase jsem při pohledu na rašící oddenek . Jak zázvor pěstovat ? Když se rozhodnete pro pěstování zázvoru , máte na výběr. Dobře naopak prospívá ve sklenících. Přestože v České republice nejsou pro pěstování zázvoru zrovna ideální podmínky, doma v květináči či venku ve skleníku jej vypěstujete hravě.


To leda v případě, že máte skleník či foliovník. V našich podmínkách má smysl pěstovat zázvor jen doma nebo ve skleníku či .

Přestože u nás zázvor nemá ideální podmínky k růstu, ve skleníku či doma v. Bohužel zázvor nesnáší chladné počasí a je proto lepší, abychom ho nechali doma, dokud není venku dostatečně teplo. Semínka zázvoru nebo čerstvý zázvor s pupeny, substrát, rašelinu a květináč. Vykoupej ho přes noc. Pestovať zázvor zo semien alebo zo sadenice je lepše ako z koreňa zo sámošky,. Aj cez tieto skutočnosti si môžete vypestovať zázvor v byte alebo v skleníku.


Když žijete v mírném podnebí, je lepší pěstovat zázvor ve sklenících , protože tato asijská rostlina vyžaduje hojnou vlhkost a vysokou teplotu vzduchu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky