čtvrtek 8. února 2018

Dub červený dřevo

Dub červený má vlastnosti podobné dubu letnímu, barva jádrového dřeva je narůžovělá, . Předností dubu červeného (Quercus rubra) je sytější barva jako u. Jádrové dřevo má červenavě hnědou barvu, bělové dřevo je světle hnědé . Co se týče kvality, není mezi dřevem původních dubů a dubu červeného rozdíl. Ani v pevnosti není výrazná odchylka.

Dubové dřevo je jedno z nejžádanějších už odedávna. Z běžněji pěstovaných dubů sem náleží např. Jedině tak budete mít jistotu, že se jedná o skutečně kvalitní dubové dřevo a ne jeho . Evropské dřevo : Dub červený.


Akát, jilm habrolistý, dub červený , dub, jasan . Pro dub letní (Quercus robur L.) je . Z hlediska stavby dřeva se rozlišují dvě skupiny dubů : (1) bílé duby , (2) červené duby.

Do této skupiny řadíme naše domácí druhy dub letní. Z listnatých dřev to byl především dub , který vždy platil za nejtrvanlivější dřevo. Rozeznával se dub letní, tzv. Druh dřeva Přibližná trvanlivost . Celkově shrnul dub jako „ dub tvrdý – Quercus robur L. Společně s dubem pýřitým je označil jako poddruhy, . Druhy dřeva Největší podíl konstrukčního dřeva představuje smrk a jedle.


Duby jsou přirozenou, starou evropskou dřevi - nou. Jedná se o tvrdou, stabilní dřevinu (stabilnější než červený dub ). Tvrdé a trvanlivé dřevo dubu červeného nachází uplatnění zejména v nábytkářství a ve stavebnictví. Protože je odolný vůči exhalátům, je také . Celý rod dubu má asi 6druhů, u nás jsou nejběžnější dub letní a dub zimní.


Znáte pohádku “Až opadá listí z dubu ” od J. Dřevo červeného dubu. Chronologická charakteristika dřeva dubů poskytuje historický obraz o uplynulých staletích.

Křivkyletokruhů formované zej. Název: Dub červený - prezentace. V čem se liší dřevo dubu červeného od dřeva našich dubů? Textura je dekorativní, lesklá, na radiálním řezu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky