pátek 9. února 2018

Mrazuvzdorné chryzantémy

Také ohledně umístění, bych potřebovala vědět, . Přežije chryzantéma zimu? Chryzantémy udrží zahradu barevnou až do prvních mrazů. Milují světlo, ale ne přímé slunce. Pokud však chceme nechat na terase .

Listopadky na podzimní zahradě. Ty první se hodí báječně pro naše zahrady, nasazují totiž poupata . Existují druhy mrazuvzdorné a skleníkové. Ano, trvalé astry a chryzantémy.


Náklady na přepravu zboží v této. Rady pro pěstování chryzantém v květináči. Právě drobnokvěté kultivary jsou dostatečně mrazuvzdorné.

Velkokvěté chryzantémy se rozmnožují na jaře zakořeňováním odřezků dlouhých . Chrysanthemum ( Dendranthema ) x indicum Oury - chryzantéma , listopadka. Nízké chryzantémy zná jistě . Do zahrad jsou však vhodné jen mrazuvzdorné druhy a kultivary drobnokvětých chryzantém. Vysazujeme je do okrasných záhonů, kde kvetou začátkem . Jsou vcelku odolné a některé druhy i mrazuvzdorné. CHRPA, OSTROŽKA, PLAMENKA (FLOX). Zdaleka ne všechny kultivary jsou mrazuvzdorné.


Mrazuvzdornost: mrazuvzdorná. Pro většinu z nás je chryzantéma typickou podzimní květinou vhodnou především na. Péči zvládnou i začátečníci. Dlouho vydrží ve váze.


Cyclamen coum) – drobné hlíznaté rostliny, které . K pěstování v květinových záhonech se hodí jen mrazuvzdorné kultivary, jichž je dnes už naštěstí hodně. Vybrat si můžeme ze skutečně .

Mezi druhy chryzantém je mnoho mrazuvzdorných. Blížící se první mrazíky jim tedy neublíží. Při nákupu rostlin buďte tedy opatrní a nestyďte se . Většina u nás prodávaných odrůd chryzantém je mrazuvzdorných.


Přesto neuškodí alespoň minimální ochrana ve formě kupky chvojí nebo . Pri výbere sa neváhajte informovať, či si kupujete mrazuvzdorné chryzantémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky