středa 7. února 2018

Máčka rostlina

Rostlina preferuje výsluní nebo světlé stanoviště, propustnou půdu, spíše sušší. Na máčce parazituje vzácná nezelená rostlina z druhu záraza – Orobanche . Máčka je nádherná rostlina podobná bodláku. Lze ji použít do suchých vazeb či do smíšených výsadeb s trvalkami.


V současnosti je zmiňována hlavně v lidovém léčitelství.

Rostlina vhodná do sušších, kamenných záhonů nebo výsadeb stepního charakteru. Jako rostlinná droga se z ní . Zimování: Máčka alpská je plně mrazuvzdorná rostlina a při pěstování ve . Nenáročná rostlina , preferuje půdu chudší na živiny, která však musí být dobře odvodněná. Vybírejte druhy, které nepocházejí z Ameriky, ty naše počasí nesnesou.


Má ráda sucho a slunce. MÁČKA , y, MAčKA , MAcka , y, f.

Madliti se , il , eni , titvořiti se. Herbář Jana Černého píše, že mačka léčí oči, hlízu bedrní a j. Máčka plocholistá bývá pěstována také jako okrasná rostlina , . Včelařský VýznaMáčka se počítá mezi vynikající nektarodárné rostliny. Hledejte obrázky na téma Mačka Kvetina. Ivory Muž Věrný, Máčka Obrovská.


Květ, Příroda, Rostlina , Léto, Mack. Od starověku využívána jako léčivá rostlina. Má plazivý oddenek z kterého vyrůstá rostlina. Listy jsou okrouhlé, šedostříbrné, zubaté a někdy mají laloky. Květ je kulovitý, kovově modrý strboul s . Následující seznam je výčtem všech nalezených sho které se pojí k výrazu rostlina máčka polní.


Více informací najdete v tabulce níže a . Vytrvalá, světle sivozelená bodlinatá rostlina , rostoucí na pastvinách, na mezích a ve stepních lukách v teplejších oblastech. Doba květu: červenec - říjen Třída: . Půda může být spíše chudší.

Na podzim se její žlutě panašované listy zbarvují do. Desítky lidových krajových názvů této rostliny svědčí o její oblíbenosti a hojném využití zejména v exotických pokrmech, ale jak tomu často bývá, tato bylina je i . Máčka přímořská je vytrvalá, pichlavá bylina, připomínající bodlák, keřovitého až. Mádie setá je jednoletá, až 1m vysoká žláznatě chlupatá rostlina.


Indikační hodnota pro světlo: - rostlina plně osvětlených míst, nevyskytující se při méně než rozptýleného . Eryngium maritimum – máčka přímořská.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky