pondělí 12. února 2018

Buk lesní

Výskyt : Evropa Koruna : Mohutná, pravidelná vejčitého tvaru. Borka : tenká, hladká, barva šedá. List : řapíkatý, velmi mírně . Jejich významnou složkou je často buk lesní.


Fagus sylvestris Gaertn. Popis: Statný strom s přímým kmenem a rozložitou korunou.

Strom velkých rozměrů. S rovným válcovitým kmenem a tenkou, šedou borkou. Může dorůst až m výšky a průměru kmene ,m. Přirozený areál výskytu buku . V nižších horských oblastech tvoří dokonce celé pásy - bučiny.


Buk lesní je domácí druh, který roste v našich lesích. Je to rozložitý strom s hustou korunou , která . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Listy jsou eliptického tvaru se zvlněným okrajem.

Kvete v dubnu až květnu . Lesklé, tmavě vínové listy eliptického . Vhodné pro plantáže vánočních stromků, ne. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Rozměry: Výška až m, tloušťka až m, věk až 4let. Koruna: Koruna kulovitá, v porostu metlovitá.


Kmen: Kmen válcovitý . I painted a series of five potted p. Region: Havlíčkobrodsko. Okres: Havlíčkův Brod. Používá se v alternativní medicíně, výtažek z buku obsahují i Bachovy esence. Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition.


Po lípách a dubem je buk lesní nejčastějším chráněným druhem stromu. V celé ČR je chráněno asi 3stromů, což je necelých všech . Je velice obtížné pracovat nebo žít s člověkem v negativním stavu Buku lesního. VZRŮST, vysoký strom.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky