čtvrtek 26. července 2018

Šanta kočičí droga

Bylina, která na kočky působí jako droga ? Ano, to je šanta kočičí. Přesně ona dokáže kočky naprosto pobláznit. Povíme vám, proč tomu tak je. Nepeta cataria) je rostlina používaná v bylinkářství a chovatelství koček.


Kočičí droga jménem šanta. Máta kočičí , kocourník nebo kočičí kokain, i tak se říká šantě, která dokáže u koček vyvolat stav euforie. Poznáte ji podle lístků srdčitého a vroubkovitě pilovatého tvaru.


Pro kočky má tato rostlina velmi zvláštní význam. Za vše mluví přezdívka kočičí droga. Vzpomeňte si, co s kočičkou udělá šanta. Kozlík je ještě silnější.


Historie šanty kočičí. Vědecké jméno „Nepeta“ pochází z Nepeti, města v centru Itálie, kde se kdysi bylina pěstovala. Název druhu cataria pochází . Zatímco šanta voní jemně mátou či meduňkou, kozlík má aroma mnohem výraznější. Jako rostlinná droga se v nálevech se používají listy a květenství. Látky v šantě obsažené způsobují lehce omamné stavy, . Nenápadná trvalka dorůstající do výšky asi cm.


Roste v trsech a od července do září vykvétá malými bílými, . Jejím až metr vysokým . Dokonce taková, že jsem se ostýchala jí zařadit mezi léčivé . Ne nadarmo se proto této bylince přezdívá kočičí kokain nebo kočičí droga. Má rychlý uklidňující účinek na organismus, . Zklidňuje a snižuje krevní tlak . Rostlina je velmi aromatická a předmětem sběru je kvetoucí nať s listy. Neodolatelná kočičí droga.


Ovšem ta se tak často nepěstuje. Přesto se stala symbolem tohoto . ANTA KOČIČÍ neboli KOČIČÍ DROGA. Vůně šanty totiž na některé kočky působí jako silná droga , probouzí jejich hravost, dovádí je k šílenství. Tato hluchavkovitá rostlina je známá především svými účinky na kočky. Na ty působí jako droga a sedativum bez vedlejších účinků.


Pro její účinky na kočky se jí přezdívá také . Kompletní zpravodajství ze světa celebrit. Vůně je to zcela specifická, kterou lidský nos nerozeznává – pro nás je to jednoduše „něco jako máta“, pro kočky je to šanta kočičí , droga , které .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky