čtvrtek 26. července 2018

Florea ruze

V době po vyzrání výhonů. Ilustrační foto z našeho . Tvarovací řez živých plotů není radno provádět později nežli v srpnu. Pro přirozený a odrůdu typický růst rostlin není nutný žádný řez.


U této kategorie se většinou jedná o keře, které vyžadují ,,probírkový,, řez starých. Velmi oblíbený zahradní keř trojpuk – Príma receptář.

Tavolník japonský Spiraea japonica . Máte-li málo času na údržbu, orientujte se při výběru podle náročnosti na řez. U těchto druhů musíme řez (lépe řečeno zkrácení větviček) provést až v době. Vyžaduje propustné a živné půdy.


Slunné až polostinné stanoviště. Davidova Buddleja davidii FRANCH. Plané ovocné dreviny a kvetou- cí kefe, jako jsou liska, cl fin, trn- ka, zlatice, trojpuk a vejgélie, Ize velmi pëknë aranzovat jako zivy plot z divokych kefû.


Chcete-li mít na zahrádce dominantní bujně kvetoucí keř, trojpuk je ten pravý.

Květy jsou růžovo bílé ve tvaru hvězdiček a na. Napadá vás jakákoli námitka vůči takovému jménu? Kvete na starém dřevě a tak si stačí vytvořit nové a vykvést na nich příští rok. Naše cena bez DPH ‎: ‎11Kč Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎13Kč Trojpuk – pěstování - Obyvat.


Spodní řez vedeme vždy těsně pod pupeny, aby kalus a kořenová soustava . Pokud chcete keř zakrátit nebo zmladit, prořežte jej okamžitě po odkvětu. Kvete na loňském dřevě, takže si musí do zimy vytvořit nové větve. Trojpuk kvete na loňském dřevě, proto pokud se ho rozhodnete tvarovat nebo alespoň zkrátit, či proříznout větvičky, učiňte tak hned po jeho odkvětu.


Prořezejte trojpuky a vyřežte z nich odkvetlé výhony. Odstraňte odkvetlá květenství štědřenců a šeříků. Po odkvětu silně ořežte janovce a kručinky, ale . Co 2-roky v předjaří provedeme prosvětlovací řez. Deutzia ( trojpuk ), Lonicera (zimolez).


Nejstarší větve seřízneme u země. Výhony zásadně nezkracujeme! Lesnická dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně.


Některé keře, které kvetou na jaře a začátkem léta, vytvářejí pravidelně na svých starších větvích dlouhé nové výhony.

Tento způsob růstu je geneticky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky