pátek 20. července 2018

Petrželová nať využití

Petrželová nať - koření i bylinka. Bez této bylinky si nedovedu představit moji domácnost při vaření. Vždy si ji kupuji čerstvou ať v zimě nebo v létě . Je voňavá, chutná a ještě udělá službu vaší kráse.


S čím vším vám petrželová nať pomůže? Zelenina a zároveň koření.

Zdraví prospěšné jsou jak kořen, tak i zelená nať. Obsah blahodárných látek je ale v syrové nati vyšší než v tepelně . Podle druhu zeleniny tvoří až třetinu hmotnosti celé rostliny. Pokud vyžadujeme čerstvou petrželovou nať , pak je možné si ji doma udržet, aniž bychom museli mít zeleninu na zahrádce.


VYUŽITÍ V KUCHYNI Čerstvá petrželová nať je oblíbená v kuchyni po celém světě . Můžete ji používat čerstvou nebo sušenou. Hladké listy jsou vhodné k přichucování jídel a mají velký obsah vitamínu C. Nať najde své využití do polévek, na maso a karbanátky.

Pro svou jemnou vůni a . Od dob středověku se také nať petržele (nebo kudrnka) používá jako kardiotonikum, čili k posílení správné funkce srdce při srdeční ischémii, . Jakmile jsou hotové, vložíme do mísy, přistrouháme mrkev, přidáme jemně nakrájenou celerovou nať , prolisovaný česnek, majoránku, olej a jemně dosolíme. Rozmanité využití v kuchyni. Potraviny zdravezdravi.


Nať petržele je velmi cennou potravinu i léčivem. Díky své jemné chuti má všestranné využití v kuchyni. Hodnotné složky, které petrželová nať obsahuje, nesnášejí vysoké teploty, a proto by . Latinsky Petroselinum crispum.


Využití při onemocnění ledvin, kamenů. V kuchyni má všestranné využití , přidává se do polévek a omáček, do pomazánek,. Celer listový (naťový). Apium graveolens secalinum.


Původ: Už ve starověku byl celer užíván jako léčivka i jako zelenina. Ve starověkém Římě ho užívali jako . Sušená petrželová nať 1g. Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení.


Discover ideas about Korn.

Je především známá jako neodmyslitelné polévkové koření nebo koření na vařené či pečené brambory. Ale není třeba se v. Ingredience petrželová nať. Nejznámější druhy jsou petržel zahradní.


Listová petrželka - patří vedle pažitky k základnímu zelenému koření - neměla by chybět na žádné zahrádce, ani v paneláku za oknem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky