pondělí 2. července 2018

Anýz pěstování

Anýz pěstujeme na slunném stanovišti chráněném před větrem. Anýzu se daří v lehké, písčitohlinité půdě s dostatkem vápníku a dobrou . Pěstovat jej můžeme na zahradě a nebo v květináči na okenním parapetu. Bedrník anýz , latinsky Pimpinella anisum - Anýz jest ve třetím . Pro anýz , který pochází z Přední Asie, jsou typické tři tvary listů.

Spodní jsou jednoduché, srdčitě okrouhlé a zubaté, prostřední jednoduše zpeřené a horní . Technologie pěstování. Na stejném pozemku lze anýz pěstovat až po letech. Anýz pochází ze Středomoří a Malé Asie, dnes roste divoce jen velmi omezeně.


Pěstuje se zejména ve Španělsku, Itálii, Francii, také v Číně,. Tuto bylinku je vhodné pěstovat na slunném místě chráněném před větrem, zaléváme ji jen v suchém období. Kvete od června do srpna.

Patří mezi nejstarší koření , . Roste v mírném a středozemním pásmu po celém světě, . Bedrník anýz (Pimpinella anisum) je jednoletá rostlina z čeledi miříkovité ( Apiaceae) pocházející ze Středozemí a Malé Asie. Sladké aroma a chuť anýzu jsou velmi příjemné. Pravidelně zalévejte.


Anýz je jednoletou bylinou, která dorůstá 6é centimetrů. Anýz má kořenítě sladkou chuť a výrazné aroma. Anýz obsahuje silici (2- ) v závislosti na oblasti pěstování. Při pěstování vyséváme . K pěstování anýzu potřebujete slunnou oblast chráněnou před větrem a dobře.


Semena anýzu jsou malá a snáze se pěstují , pokud jsou smíchána se suchým . Anýz je letnička, jednoletá rostlinka, kterou je ideální pěstovat v květináči nebo truhlíku. Může se ale zasít i na záhon. Bedrník anýz - účinky, co léčí, použití, užívání, využití pro zdraví, pěstování , dávkování - Bylinky pro všechny.


Popis: Bedrník anýz ( Pimpinella anisum L. )je jednoletá bylina, která. Do střední Evropy se dostalo povědomí o pěstování a užívání anýzu s .

Anýz je třeba pěstovat na slunném stanovišti, které je co nejlépe. Hmotnost tisíce semen je 7-gramy. Výnos z jednoho hektaru je 7-tuny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky