čtvrtek 25. ledna 2018

Slivoň nancyská mirabelka

Plod menší, téměř kulatý. Chuť je sladká, aromatická,velmi dobrá. Odrůda je velmi vhodná na i pálení,kdy slivovici dodává příjemné aroma. Jsou vhodné k přímému konzumu nebo dalšímu zpracování.


Více na: návod na pěstování slivoní. Nenáročná odrůda slivoně - mirabelka. Původ: Francie, stará odrůda neznámého původu. Vzrůst: středně bujný.


U slivoní to je Čačanská lepotica, Čačanská najbolja, Gabrovská, Nancyská mirabelka a Wazonova. Hostiteli jsou především slivoň , méně často meruňka, broskvoň, mandloň. Nejlepší mirabelka k přímé spotřebě i zaváření. Pravidelné a velmi vysoké výnosy.


Mirabelka Nancyská ´. Odolnost proti mrazu ve . O stupeň zpět - Prunus insititia - slivoň obecná. Oblíbí si je pro jejich šťavnatost a snadnou oddělitelnost od pecky zvláště malé děti. V této kategorii zatím nejsou žádné produkty.


V prvních letech po vysazení u švestek, slív, renklód i mirabelek stejně jako u ostatních ovocných druhů používáme výchovný řez, abychom . Otázka: O odrůdě mirabelky Bellamira jsem se dozvěděl, že je velkoplodá a dužnina má. V Česku dosud nejvíce rozšířená mirabelka Nancyská má hmotnost jednoho plodu okolo 10. Kometa asijská slivoň podnož Myrobalán. Slivoně odolné či tolerantní vůči šarce: Švestky a pološvestky: Anna Spät, Carpatin,. Slivoň je souhrnný název pro švestky, ryngle, mirabelky ad.


Pokud jsou v ovocné školce. Slivoň mirabelka (Prunus domestica syriaca), je poddruhem slivoně švestky neboli švestky. V České republice se množí pouze kultivar mirabelka Nancyská. Jak pěstovat špendlíky? Jelikož špendlík patří do rodu slivoní , jeho pěstování by se nemělo . Středně raná mirabelka s plody velmi dobré aromatické chuti.


Dužnina pevná, zelenožlutá. Mezi slivoně patří nejen švestky, ale i slívy, mirabelky , renklódy a další. MIRABELKA NANCYSKÁ ´. Slupka žlutá, na sluneční straně červeně tečkovaná, bělavě ojíněná.


Má hojnou a pravidelnou plodnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky