středa 10. ledna 2018

Hortenzie stromečkovitá pěstování

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase? Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů.


Hortenzie : Nejčastější chyby v pěstování. Tato hortenzie je výbornou volbou pro všechny, kdo máte obavu z pěstování velkokvětých barevných hortenzií (hydrangea macrophylla). Ve skupinových výsadbách se vyjímá mezi jinými kvetoucími keři, například s rododendrony.

Pěstování hortenzií není rozhodně žádný velký kumšt, musíte jen dodržet. Můžeme je pěstovat jako solitérní keře, výborně se hodí i do skupinových výsadeb. U hortenzie latnaté nebo stromečkovité naopak řežeme každoročně jednoleté výhony . U nás se na zahradách nejvíce pěstují hortenzie stromečkovitá a hortenzie latnatá, populární je rovněž lijánovitě rostoucí hortenzie popínavá.


Podívejte se, jak pěstovat hortenzie , jak je množit a vyberte si z přehledu odrůd tu pravou! Kde a jak hortenzie pěstovat. Daří se jim znamenitě také ve velkých nádobách. Objem takové nádoby by měl být asi l.

Pokud má některá rostlina dodat Vaší zahradě nádech luxusu a honosnosti, je to právě hortenzie. I když její pěstování. Hydrangea arborescens ´Annabelle´. Nenáročná, odolná a přesto krásná a léty prověřená hortenzie s bílými květy.


Na pěstování je opravdu jednoduchá, . Obavy z jejich pěstování ale nemějte. Hustými, čistě bílými balóny fascinuje hortenzie stromečkovitá (H. arborescens) Annabelle s mírami . Právě tento druh se hodí pro pěstování v nádobách, počítejte ovšem s větším rizikem namrzání. Většinu zahrádkářů jistě potěší, že mohou hortenzie pěstovat ve volné. Pochází ze Severní Ameriky, . Méně známé druhy hortenzií , jejich výhody a pěstování. Byla údajně prvním druhem . Pěstování : Teplota: V létě je ideální teplota v rozmezí až °C, v tomto období je nejlépe rostlinu pěstovat venku.


Jsou nenáročné, vhodné je však okolí rostlin dostatečně pokrýt mulčem, aby jim . Proto si dovolím upozornit na hortenzii , která tento problém nemá, a to. V začátku pěstování jsem se trochu obával, jaký vlastně odstín nám . Při pěstování hortenzií s bílými květenstvími nemá většinou pH půdy na barvu vliv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky