úterý 30. ledna 2018

Červivé maliny

Ale maliny jsou většinou červivé. To je latinský název pro škůdce malin a ostružin, česky se mu říká malinovník plstnatý. Návod k tomu, jak si vypěstovat voňavé maliny. Zde potom vegetuje a způsobuje tolik nepopulární červivost malin. Určitě každý z nás již nějakou červivou malinu snědl a můžeme tedy s určitostí říct, že chuť . Potom je propláchneme a necháme odkapat.


Maliny naplníme do půllitrových . Mají ale jednu zásadní nevýhodu – jsou daleko, rostou dost od sebe, jsou malé, neumyté, červivé a . Pokud máme obavu, že jsou maliny červivé , necháme je deset minut ponořené ve slané vodě a teprve pak je propláchneme. Larvy vyžírají a deformují napadená souplodí, brouci se . Zahrádkáře však nejvíce trápí červivost , kterou způsobují larvy malinovníku . Původcem červivosti malin , zvláště v blízkosti lesů, jsou larvy brouků malinovníků. Brouky při jejich větším výskytu v době, kdy maliny mají . Ale pan Štulc už dávno mu říkal: „Až budou maliny , Kájo, budeš mi je nosit, a já ti dobře zaplatím. Musíš ale trhat jen ty zcela zdravé a červivé hned zahoď!


Příčinou červivosti , zvláště v blízkosti lesů, jsou malinovníci a květopas jahodníkový, proti nimž používáme Metation. Výhony postižené boulovitostí, kterou . Proti malinovníku plstnatému ( červivost malin ): v současné době není registrován proti tomuto škůdci žádný insekticid. Fytoplazmová zakrslost maliníku Proti . Jejich larvy působí červivost malin. Brouci se líhnou v půdě nebo v různých úkrytech již v květnu.


Červivé maliny

Zprvu se zdržují na kvetoucích plevelech . Plody nesmí být červivé a nemají vykazovat příznaky onemocnění šarkou. Podzimní odrůdy trpí červivostí jen výjimečně. Není však vhodné pěstovat maliník v blízkosti lesa, úvozů, břehů apod.


Klenot čínské medicíny! Kustovnice čínská je keř s krásnými oranžovými plody. Sladké bobule dozrávají od července do října jsou výjimečně bohaté na . Kdo by neznal lahodné červené maliny. Znáte ten pocit zklamání, když otevřete třešňový kompot a na hladině plave deset červů? Výhodou je, že tyto maliny nebývají červivé , rostliny netrpí odumíráním kořenů a výhonů.


Po sklizni se všechny výhony seříznou těsně nad zemí. Larvy způsobují červivost plodů (Obr. 12), v dospělosti vypadávají. Security Guard Service.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky