pátek 19. ledna 2018

Jahodový strom pěstování

Plody připomínají liči. Strom pochází ze středomoří a jde o exotickou rostlinu, kterou můžete pěstovat na zahradě či dokonce v květináči. Přečtěte si více o pěstování planiky. Nenechte se zmást označením jahodový strom.


Návod na pěstování jahodového stromu : Nejdříve je nutná stratifikace, trvající cca.

Poté jsou semena připravena k výsevu, hloubka výsevu by měla být . Také se mu říká „ jahodový strom “ či „citronový strom “ nebo jen „katlejána“. Přes zimu umístěte do zimní zahrady, sklepa nebo vytápěného pokoje. Odedávna byla pěstována pro svůj vzhled a ne pro nešlechtěné plody. Druhový název unedo lze chápat jako „sním jenom jednu“.


I v bytě můžete pěstovat rostliny, které jsou pěkné na pohled a zároveň dávají chutné a zdravé ovoce. Psidium, takzvaný jahodový stromek ,. V subtropických oblastech jsou pěstovány jako okrasné dřeviny,.

Preferuje teplé a slunečné stanoviště, pěstujeme ji proto jako pokojovku. Je známa i pod názvem jahodový strom. U nás se pěstuje jako okrasná nádobová rostlina. Kvete na podzim, plody ale dozrávají až rok poté.


Velmi dekorativní neopadavý keř v našich podmínkách ideální pro pěstování ve velkém květináči nebo jako stromek v zimní zahradě. Listy jsou lesklé a pevné, podobné vavřínu. Jahodový strom je stálezelený keř, pěstovaný již od pradávna pro svůj atraktivní vzhled. Planika plodí karmínově. Rostlina je mrazuvzdorná až do -stupňů.


Tuřín, vistárie, hlohyně, jahody –“ „ Jahody ! Kromě toho, já se specializuju na pěstování jahod. Zatřetí, vlhké podnebí a stejná půda nejsou vhodné pro pěstování půdy a je . IkebanaZimní Zahrada SukulentyZahradnictví Pěstování V TruhlícíchExotické Květiny. A bonsai tree can add . Kudrania potřebuje teplé a slunné stanoviště a podobně jako moruše vyžaduje minimální péči. Dá se pěstovat v různých klimatických .

Nejvhodnější je vrba , které se říká babka. Ta vytváří jakési hlavice, které důvěrně známe z obrázků Josefa Lady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky