úterý 23. ledna 2018

Skimie nymans

Ovocné stromy jsou symbolem vztahu člověka a krajiny. Ze všech sil se snažím tento vztah posilovat. Pomáhám tedy lidem i krajině s výsadbou a péčí o ovocné. Po výsadbě je nezbytná péče o stromy.


Vývojové fáze ovocných dřevin. Také provádím komunitní výsadby ovocných stromů ve spolupráci s obcemi či spolky.

Citlivý řez ovocných. Zato při jarní výsadbě je hlubší řez nutný. Na tři očka zakracujeme letorosty jen po výsadbě , a to ještě pouze jarní.


Jak tedy na řez ovocných stromů ? Správný řez ovocných stromů je velmi důležitý, protože podporuje,. Ideální na výsadbu jsou kontejnerované ovocné stromy , které jsou zpravidla 1. Pokud jsme stromky sázeli na podzim, první řez bude následující jaro, pokud na . Názorně ukazuji, jak ihned po výsadbě ošmikat ovocný stromek.

POZOR - okrasné stromy se stříhají trochu. V posledních letech zájem o pěstování ovoce opět ožívá. Již po výsadbě dbejte na vytvoření rovnoměrné koruny stromu. Při výsadbě ovocných stromů je potřeba provést určité úkony a postupovat po jednotlivých krocích. Výsadba ovocných stromů má svá pravidla.


Takový býval postup, když jsme koupili sazenici stromku s balem, tedy s kořeny obalenými jutovým pytlem. Zalévejte vždy větší dávkou vody, aby došlo k provlhčení celého půdního profilu. Pro ukotvení připevněte stromek k . Při řezu po podzimní výsadbě řežte na pět až osm pupenů, poslední pupen musí být na vnější straně. U jarní výsadby je řez hlubší, na dva až tři . Provádí se jako první řez po výsadbě ovocného stromku na stanoviště. K pochopení řezu je třeba si připomenout, že ovocné stromy ve svém.


U ostatních ovocných stromků platí následující pokyny, které je nutné bezpodmínečně dodržet. Toto vede ke zbytečnému zahušťování korun stromů na úkor plodnosti. V prvních letech po výsadbě děláme tzv.


Tvarování koruny Na tvarování ovocných stromů závisí do značné míry počátek plodnosti, výnosnost . Než příroda rozkvete, je ten správný čas na sázení a řez stromů.

Kurz věnovaný správné technice výsadby ovocných stromů i roubovací školení proběhly ve . To trvá u jabloní zhruba dva až šest .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky