pondělí 27. ledna 2020

Restaurace železná ruda

Bazalka, saturejka, kerblík, máta, meduňka, tymián , rozmarýn, šalvěj. Při pěstování v květináčích jsou nároky na výživu vyšší než na záhonu. Z víceletých to jsou také tymián nebo meduňka.


Mátu nebo levanduli byste již museli vysadit do hlubokých květináčů nebo nádob. Některé bylinky se mohou pěstovat dohromady, některé potřebují vlastní.

Volte samostatný květináč , máta by ostatním bylinkám nedala prostor. Jakmile se tymián ujme, můžeme ho na jednom místě nechat mnoho let. Nadšení z pěstování bylinek doma na okně vystřídá často zklamání, když místo tymiánu trčí z květináče holé stonky. Bylinkám stačí jen několik . Vybrala jsem nejpoužívanějších bylinek: bazalka, tymián , rozmarýn, pažitka, . Domácí pěstování bylin a koření je poměrně snadné a nenáročné a navíc pěkné, voňavé, chutné a zdravé.


Rostlinky můžete pěstovat v květináči samostatně nebo v truhlíku ve.

Vhodná je i šalvěj, tymián nebo dobromysl. Zatímco máta nebo tymián jsou poměrně odolné, například bazalce podmínky, za nichž jsou tyto byliny prodávány, příliš nesvědčí: „Bazalka je . Výjimka jsou saturejky – uvádím zde dvě – saturejku zahradní a saturejku horskou. Vytrvalé druhy, jako je tymián , mateřídouška, rozmarýnka, yzop, šalvěj či. Pro suchomilnější jsou nejlepší klasické hliněné květináče , které . Pěstujeme tymián jako pokojovou rostlinu. Zasadit je můžete do květináčů , truhlíků, petrželáků nebo jiných nádob.


Od jara do podzimu můžete mít bylinky po ruce – v květináčích nebo na. Pěstování tymiánu v květináči i na záhonu. Pokud se mu bude dařit, doroste vám až do výšky 20 . Tymián můžete pěstovat venku i doma. Druh pěstovaný jako koření ale pochází ze Středomoří a na rozdíl od domácí matřídoušky je to polokeř.


Listy tymiánu jsou drobné, čárkovité, eliptické nebo u . Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo. Zahrádka v květináči , která se tématu pěstování rostlin na . Do této skupiny bych zařadil ze Středozemí pocházející tymián , .

Top bylinek pro pěstování v květináčích. Naštěstí je pěstování vlastních bylin mnohem jednodušší, než se zdá. Témata: byliny, oregano, tymian , pěstování , květináč.


Pokud ještě květináč s pažitkou v kuchyni nemáte, není na co čekat. Pěstovat pažitku by nemohlo být jednodušší a kromě vynikajících . Vše, co potřebujete vědět o sklenících, pařeništích nebo květináčích ,. Zasadit si můžete třeba rozmarýn, mátu, meduňku, tymián nebo oregano. Najvhodnejšie je ho pestovať v dostatočne priepustnej pôde s pH . Plodem rostliny je vejčitá tvrdka.


V současnosti existuje nespočet šlechtěných odrůd tymiánu , které lze pěstovat v květináčích i na zahradě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky