středa 29. ledna 2020

Letní šeřík řez

Letní šeřík řez

Komule Davidova, foto med. Oblíbené komule, zvláště Davidova a Weyerova, jsou známé jako letní šeřík a také motýlí květ. Květou v létě, když . Jde o komuli a lidé tomuto okrasnému keři přezdívají také letní šeřík. Témata: komule, motýlí keř, okrasný keř, řez keřů, pěstování, zahrada . Naštěstí šeříky (Syringa) patří k dřevinám, které snášejí i velmi radikální řez.


Poradíme vám, kdy a jak nejlépe zahájit proměnu přerostlého stromu . Laicky je také pojmenovávána jako letní šeřík , „himálajský šeřík , „čínský šeřík , „ tibetský šeřík , byť se šeříkem nemá nic společného. U nás se komule značně . Na jaře po odeznění největších mrazů vyžaduje hlubší řez , protože . Chcete úspěšně pěstovat šeříky? Přečtěte si naše rady pro péči, množení, řez a vše kolem pěstování šeříku. Můžeme použít i některý stimulátor ve formě pudru. O úrodě malin rozhoduje řez ve správný čas – Abecedazahrady.


Do této skupiny keřů patří také dřín (Cornus), kdoulovec (Chaenomeles), mandloň (Prunus), trojpuk (Deutzia), tavolník (Spiraea) a šeřík (Syringa). Jarní řez se týká hlavně druhů, které kvetou na jaře, nejpozději začátkem léta. Letní řez pnoucích a okrasných keřů. Kvete na letošních výhonech a proto je doporučen každoroční jarní řez , po kterém dobře regeneruje, pozdější má negativní vliv na . Pozdější řez není vhodný, chceme-li, aby keř v sezóně kvetl. Buddleia davidii Franch.


Vybíráme stanoviště. Konem měsíce je i vhodná doba pro první letní řez všech živých plotů. Náš tip: Pokud chcete tvarovat šeřík do podoby stromečku na kmínku, kupte si malou rostlinu a postranní výhony pravidelně odstraňujte. Při pozdějším zásahu by měl řez negativní vliv na kvetení.


Syringa) je nádherný keř, který můžeme ihned po odkvětu mírně zakrátit k. Listy má zelené, srdčité. Poupata květů jsou krémová až narůžovělá, květy samotné jsou pak čistě bílé. Dlouhá květenství mají kolem 30cm. Bez problémů přečkají také období delšího letního sucha. Svazování okrasných travin před zimou.


Právě teď čekají na naši odvahu provést hluboký zpětný řez , díky. Ribes sanguineum) nebo šeříky (Syringa), seřezáváme až po odkvětu! V letech s nižší úrodou stromy více narůstají, a pokud vynecháte letní řez , vytvoří . Rostliny šeříků jsou dokonale mrazuvzdorné a snášejí dobře řez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky