čtvrtek 30. ledna 2020

Malus bonus system

Malus bonus system

Vhodný je i pro účely tvarování , tedy pro bonsaje. Pozor – smrk trpívá šokem z přesazení. Vybranou rostlinu šetrně vyjmeme z kontejneru.


Převislý smrk , výška záleží na tvarování a vyvazování. Všechny větve bez opory volně převisají a tvoří sytě zelený závěs až k zemi. Dvojkmen ze smrku - konečný stav.


Smrk Picea pungens Glauca před tvarováním. Nevýhodou je jejich rovný kmen skoro bez pohybu a také fakt, že se u těchto smrků tvoří výraznější borka velmi pomalu, a to až u věkovitých . Co se jehličnanů týče, vyplatí se znát, že tvarování špatně snáší ty druhy,. Začneme tvarováním jednoho z jeho smrků a věřím, že na obrázky z jeho dalšího tvarování nebudete čekat dlouho.


Malus bonus system

Tento smrk , jsem vykopal . Na videu jsou k tvarování použity túje, smrky , borovice, cypřišky. Velmi snadno a do složitých forem lze. Smrk je vždyzelený jehličnatý strom, výjimečně keř. Obvykle dosahuje mohutného vzrůstu, některé druhy smrku dorůstají výšky až 80. Smrku Picea glauca Conica a rady a návody, jak tvarovat jehličnany.


Tvarování smrku Picea glauca Conica. Dobrý den, měli bychom dotaz ke . Druhy smrků Smrk pichlavý Picea pungens var. Toho se keře zbaví až s . Cestu Markova smrku z lesa na jeho první tvarování , které proběhlo v Uherském Hradišti, jsme vám na těchto stránkách již představili v tomto . Smrky , jedle a douglasky zaštipujeme jen jednou za rok. U jalovců je způsob jiný než u smrku. Jalovec, obdobně jako listnaté dřeviny, roste po celou vegetaci.


Malus bonus system

Smrk sivý (Picea glauca) Conica roste hlemýždím tempem, ale pro výsadbu s přitažlivým tvarovým efektem je jak dělaný. Abych si udělal aspoň nějaký obrázek, . Výsadba a zapěstování dřevin pro tvarování (Zemina a spony, Zapěstování ptačí zob, smrk modrý, svída, tis, zerav (tůje) a z tůjí barevně kombinovaných. Přesazení smrku Marka Hekrleho – TLUSTÁ BÁZE bonsai Jihlava. Pokud plánujete zařídit vaši ložnici nábytkem z . Není u nás zahrada, kde by nerostl alespoň stříbrný smrk nebo zakrslá. Do této skupiny patří například klasické jedle a smrky.


Naopak vhodnými jehličnatými dřevinami pro tvarování jsou túje, cypřiše, jalovce, tisy . Zakrslá odrůda smrku je obvykle metr až tři metry vysoká. Jehličí cypřiše je tvarově originální, zpočátku světle zelené a tmavne časem. Smrk ztepilý ´Inversa´ (převislý) (Picea abies ´Inversa´). Až si pořídíte stromek, je na čase začít s tvarováním a stylingem. K tvarování se využívají drátky přímo na bonsaje, dobře drží tvar a nezraňují . Některé stromy koření mělce a široce (bříza, smrk , katalpa…), pak by mohly narušit.


Malus bonus system

Koruna katalpy se dá dobře tvarovat. Smrk nemá žádný rozdíl mezi barvou jádra a běli. Dobrou vlastností je jeho tvarová stálost, dobře se suší a snadno se opracovává.


Působí velice teple a příjemně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky