středa 29. ledna 2020

Měsíček lékařský olej

Klanopraška čínská je léčivá liána, která nese hrozny červených plůdů, které se dají sušit, nebo zmrazit. Můžeme je přidávat k jinému ovoci do marmelád a . V plodech bývají jedno až dvě semena , která můžeme zasadit. Plody jsou červené, kulovité bobule tvoří válcovitý hrozen.


Schizandra čínska pôvodne pochádza z Číny.

V bobulích jsou jedna až dvě semena , žlutá, ledvinovitého tvaru. A, C a E, fosfolipidy, steroly a třísloviny. Druh klanoprašky rostoucí v Číně se objevuje ve výškách do patnácti set metrů nad mořem, je to tedy rostlina značně mrazuvzdorná. U nás snáší zimní teploty . Hodnocení produktu:. Z klanoprašky se používají plody, listy i semena , popřípadě i mladé výhonky.


Popis: Strom pěti chutí,.

Rostliny, sazenice a semena. Vnější obal semene je tenký a křehký. Semena po nadrcení jsou štiplavá až pálivá a mírně hořká. Užívanou částí je sušený zralý plod.


Ono je na klanoprašce léčivé vlastně všechno. Větvičky, listy, kořeny, kůra, dřevo, plody, semena i stín v pergolovém tunelu, protože vzduch . Semena na hodin namočte do vody, následně proveďte po dobu - týdnů . Obsahují až semena , lesklé, žluto hnědé až tmavo hnědé, často viditelně . V každé bobuli jsou 2-semena. Pěstování: Vyžaduje běžné podmínky pro pěstování. Nejvhodnější stanoviště je polostinné, i když dokáže růst i na přímém slunci.


Limoník čínský, schizandra čínská, čínský citrónovník, magnolka čínská. Při vhodné péči rostliny na jednom . Semena vlastně dozrávají až při stratifikaci, jejíž podstatou je měsíce před výsevem uložení semen ve vlhkém hrubozrnném písku při teplotě do . Listy jsou světle zelené, později žloutnou. Plants and garden Tools.

Konzumují se sušené plody bez semen nebo pomleté na prášek. Využití klanoprašky čínské : Listy i červené plody jsou jedlé. Ze semen je množení často komplikované, pro nevyvinuté zárodky v semenech.


Semena si můžete zakoupit samostatně, nebo přidat k sadě na pěstování. Dorůstá do výšky 10m-15m.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky