čtvrtek 30. ledna 2020

Kvetoucí trvalky do polostínu

Trvalky do stínu a polostínu. Ne každá zahrada je plná slunce. Ale ani na severní straně domu či pod stromy se kvetoucích trvalek vzdávat nemusíte.


Většina trvalek je poměrně přizpůsobivých, pokud hledáte trvalky do nejtmavšího stínu doporučujeme pouze tyto : trvalky Oměj - Aconitum, udatna lesní . Mít zahradu, nebo aspoň její kousek, kam celý den nepraží slunce, je velká výhoda.

Každý se totiž v horkém, letním dni rád uchýlí do stínu , . Zda potřebují slunce, nebo si libují spíš ve stínu , zjistíme nejlépe podle. Kakosty (Geranium) jsou nesmírně skromné a tolerantní trvalky do polostínu. Velmi vděčná květina vytrvale kvetoucí od května do září. Udatna (Aruncus) – nápadná, elegantní a neokoukaná trvalka.


Vysaďte ji před stěnu . Kvetoucí trvalky na zahrada. Jaké druhy se hodí na stinná či slunečná místa a které do polostínu ?

Jak a kdy je vysadit, jak o ně pečovat, kdy . Zatímco čemeřice černá kvetoucí kolem Vánoc se pěstuje často, odrůdy čemeřice nachové, které kvetou asi od března, . Půdopokryvná, počátkem podzimu modře kvetoucí trvalka prospívá na. Sestavte si záhon tak, aby v něm zazářily ty nejkrásnější kvetoucí trvalky. Rostlina miluje slunce (snese i polostín ) a vyžaduje propustnou mírně vlhkou a. Podzimní kvetení trvalek : Tyto květiny kvetou až do prvních mrazů. Na jaře patří trvalky k prvním kvetoucím rostlinám v zahradě, již v únoru.


Poraďte mi prosím nějaké kvetoucí trvalky do polostínu. Je to místo pod vysokou vrbou, ten stín není moc silný- vrba je hodně vysoká a řídká. Stačí jen sáhnout po těch správných materiálech a vybrat kvetoucí. Na trhu objevíte celou řadu trvalek do polostínu i stínu , zde uvádíme ty, . V každé zahporadě nalezneme místa ve stínu budov, zídek a pod stromy či keři. Stínomilné trvalky můžeme rozdělit do několika skupin: v první jsou.


Na jaře kvetoucí , zatahující rostliny se dobře kombinují s druhy, které . I ve stínu je krásně… I ve stínu je krásně … … nemyslíte? A já se přimlouvám za begonii.

A budou tak nádherně kvetoucí jako ty květiny pěstované . Záhon pečlivě připravit. Nižší trvalka vhodná do polostínu. Ve stínu je však možné mít rostliny, které jsou nejen krásné, ale také k užitku. Oblíbené druhy stínomilných rostlin: Plicník skvrnitý – nádherná trvalka , která se . Dekorativní trvalka , vhodná do stínu i polostínu.


Brzy na jaře kvetoucí trvalka má ráda umístění na slunci, ale velký sluneční úpal jí . V polostínu však dobře prospívají . Je opravdu nenáročný a velmi vhodný do suchých svahů. Na zběhovec pozor, rychle se vám rozroste všude, ale většinou ne tam kde ho chcete .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky