úterý 14. ledna 2020

Koupím oves

K léčbě slouží jak sušené listy pro přípravu bylinného nálevu, tak i kořeny jako ingredience sirupů proti kašli. Sirup proti kašli lze uvařit také z . Kloktadlo: vrchovatou lžíci sušeného podbělu dáme do malého šálku, zalijeme vroucí vodou a necháme stát pod pokličkou deset minut. Dům a zahrada - Prodam suseny bazar.


Vybírejte z inzerátů.

Praha - východ - 281 . Připravíte jej zalitím lžičky sušené bylinky 2ml vroucí vody, nechte jej asi minut vylouhovat, poté sceďte a případně oslaďte medem. SUŠENÍ Květ podbělu schne velmi dobře. Podběl kvete v březnu a dubnu.


Sušíme jej rychle v jednoduché . Vrchovatou lžičku sušeného květu, nebo květu kombinovaného . Sbírají se květy a listy.

Květy se sbírají časně zjara za suchého počasí a rychle se suší ve stínu nebo za umělého sušení při teplotách do °C. Pro léčebné účely se využívá sušený květ i sušené listy. Květy lze sbírat již během března a dubna za suchého . Urychluje hojení ran, listy působí mírně diureticky (močopudně). Sušený květ i list uvolňují při kašli hleny. Podbeľ je jeden z prvých jarných poslov, tak si ho natrhajte a usušte.


Poděl: Ukázka vůle k životu. Ze sušeného podbělu lze připravit čaj. Může se jednat o bylinnou směs či podběl samotný. Ať tak či tak, sušené byliny se vždy zalijí horkou vodou . Tinktury vyrobené ze sušených listů podbělu lékařského mohou být vnitřně . Můžeme jej i inhalovat, polévkovou lžíci sušené drogy zalijeme vroucí vodou, přes hlavu si . Z rostliny se dají využít také listy v čerstvé nebo sušené podobě, které se objeví po odkvětu.


Tussilago farfara) Vytrvalá bylina z čeledi. Listy podbělu sušte na sítu, plechu nebo zavěšený na niti při .

Neměly by být příliš rozkvetlé, jinak se při sušení rozpadají. Suší se rychle, ve stínu, uměle do ºC. Ideální je umělé sušení při maximální teplotě 40°C, u listů pak snižte teplotu alespoň o pět stupňů, jinak se připravíte o užitečné těkavé látky. Zahnědlé nebo odkvétající květy s chmýřím během sušení odstraňujeme. Dobře usušený květ si musí ponechat svou původní žlutou barvu.


Listy sušte stejně jako květy, teplota při umělém sušení nesmí překročit °C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky