pátek 17. května 2019

Pilatka švestková obrázek

Dorostlé larvy opouštějí plody a zalézají do půdy. Přezimují v zámotku a na jaře se kuklí. Larvy pilatky švestkové způsobují červivost a . Nazývají se odborně housenice a od larev motýlů – housenek se liší počtem noh. Jinak se chovají podobně jako housenky, i když dospělci pilatek a motýlů se . Tělo dospělé pilatky švestkové je téměř černé, 4-mm dlouhé. Křídla jsou průhledná.


Larvy jsou bělavé, žlutavé nebo zelenavě bílé. První příznak výskytu pilatky švestkové je přítomnost hnědých puchýřků na spodní části kališních lístků květů. Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.


Obrázek z Quassia amara kg . Je to přesně tak, jak tušíte, larva pilatky za svůj larví život několikrát přeleze a zničí těch švestek víc, než se v zemi zakuklí. Pilatky jsou poměrně nový agresivní druh hmyzu, který dokáže napáchat v zahradách nemalou škodu. Na peckovinách škodí pilatka švestková a pilatka žlutá. Samička druhu Tenthredopsis sordida. Mezi významné zástupce patří pilatka švestková.


Proti pilatkám je třeba zasáhnout postřikem včas. Proti: pilatky ( p.žlutá, p. švestková ), pilatka jablečná Oblast použití:. Na jádrovinách škodí PILATKA JABLEČNÁ, na slivoních škodí PILATKA ŠVESTKOVÁ a PILATKA ŽLUTÁ které vylézají z . Pilatka švestková je obávaný škůdce slivoní.


Pristiphora pallipes), pilatka rybízová (Nematus ribesii), pilatka švestková (Hoplocampa minuta a H. flava),. Způsobuje červivost mladých plodů. Na mladých plodech těsně po odkvětu najdeme drobné černé otvory. Uvnitř plodu vyžírají bělavé . Drobeček na obrázku se nápadně podobá druhu pilatka švestková.


Zvláště pilatka švestková způsobuje značné škody na kvetoucích švestkách. Pokud vám bazalku či jiné bylinky napadli slimáci, vypadá nejspíš podobně jako ta na obrázku. U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky. Na slivoních podobně škodí pilatka švestková a žlutá (Holocampa minuta, H. flava). Slouží pro odchyt škodlivého hmyzu, jako jsou pilatka jablečná, pilatka švestková , pilatka žlutá.


Tyto pilatky jsou příčinou toho, že. Václava Krupky z Telec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky