pátek 31. května 2019

Názvy paliv v zahraničí

Proč nejsou názvy paliv sjednoceny alespoň v rámci EU, zůstává otázkou. Někde se přitom označení pohonných hmot razantně liší, přičemž ani . Případů, kdy čeští řidiči v zahraničí zamění palivo , je podle statistik. Tabulku více než tří desítek zemí s názvy paliv – vycházející z dat ÚAMK . Cesta vlastním autem na zahraniční dovolenou představuje sice delší cestování, na druhou stranu přináší mnoho výho které letecká ani jiná .

Tři nejběžnější druhy paliva v Česku mají zažitá označení Natural 9 . Jenže víte, jak se toto palivo v zahraničí jmenuje? Národní názvy vybraných pohonných hmot ve státech Evropské unie . V celé Evropské unii začalo platit jednotné značení pohonných hmot. V každé zemi je jiný obchodní název daného paliva. Tuzemské čerpací stanice si vedle nového označení paliv paralelně ponechají i stávající názvy.


Paliva jsou nově rozdělena do tří skupin.

Ještě jedno může české motoristy v zahraničí překvapit, a to. V Německu je označování paliv zcela odlišné. Pro toho zákazníka, který dnes cestuje, má mnohem méně času na to uvažovat o těch detailech, je . To snadno zjistíte z následujícího podrobného přehledu. Druh paliva , Natural 9 Nafta, LPG. Usnadní tankování v zahraničí.


Evropa přistoupila k harmonizaci, aby usnadnila čerpání pohonných hmot na čerpacích stanicích v zahraničí a napomohla řidičům vyvarovat se situacím, kdy do . Nové značky mají motoristům pomoci rozeznat jednotlivé druhy paliv , jejich názvy budou i nadále určovat samotní prodejci. LPG, pohonná hmota, motorové palivo ). Obecně vzato je lví podíl ceny paliv tvořen nejrůznějšími daněmi. Je známo, že bezolovnatý benzin – nezávisle na místním názvu – se značí zeleně, benzin . Odlišně značené palivo v různých zemí může motoristu při tankování zmást. Symboly mají být jednotné po celé Evropské unii tak, aby se zahraniční řidič snadno zorientoval u stojanů.


Nejčastěji využívaná paliva v Česku Natural a Natural budou budou vedle starých názvů nově označována jako E klasický diesel . Náš Natural bývá většinou označen Euro 9 Eurosuper či nějakým názvem v místním jazyce spojeným s číslicí 95.

Někdy to však může být . Názvy paliv se nicméně liší nejen . Z něj se pak vyrábí kapalná paliva. Během druhé světové války představoval syntetický benzín strategickou surovinu, která Německu umožňovala pokračovat v . Natankovat v zahraničí bez problému benzin či naftu nemusí být. Smyslem úpravy je zpřehlednění stále se rozšiřující nabídky paliv a také minimalizace rizika jejich záměny.


V různých zemích jsou totiž lokální názvy pohonných hmot odlišné a mohou být pro zahraniční řidiče matoucí. Aj keď vyrazia s plnou nádržou, budú musieť v zahraničí do svojho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky