čtvrtek 16. května 2019

Kmín druhy

Kmín druhy

Tento druh kmínu je výrazný, nahořklý, mírně nakyslý, silně peprný s lehce . Vhodný je k dochucení kysaného zelí, polévek, pečiva, uzenin, sýrů, rýžových a luštěninových pokrmů. Tento druh bývá označován za velmi dobrý přírodní prostředek proti zažívacím problémům, jako je nadýmání či plynatost a jiné. Proto se stejně, jako náš kmín , . Jedinečnou chuť kmínu si můžete vychutnat v jídlech, jako jsou například chilli, tamales (mexické placky z kukuřičného těsta) nebo různé druhy indického kari . Carum carvi - kmín kořenný. Hlavní složkou kmínu , která tvoří vůni a chuť, je silice ( – ). Je tvořena karvonem, limonenem a jinými terpeny. Jedná se totiž o zcela jiný druh koření pocházející z jiné rostiny.


Kmín druhy

Užívání: čajové lžičky přelít dcl vařící vody, vařit min. Léčivé účinky: oficiální. Další podmínkou je kromě kvalitativních požadavků obsah silic minimálně , a plnění platných směrnic . Izolovat vonnou látku z kmínu Krátká teorie: Destilace prováděná za. Chemikálie: voda, kmín.


Druhové odlišení: Je třeba zejména odlištit tzv. Cuminum aegyptiacum Mérat . Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme oloupanou, . Drobné bílé, vzácně i růžové květy vytvářejí středně velké složené okolíky. Rostlinu zdobí od května do července.


Kmín druhy

Kmín vykvétá až druhým rokem. Kulturní miříkovitá rostlina je dvouletkou,. Pěstování kmínu není zcela jednoduché, neboť potřebuje alespoň –týdny stálého tepla nad stupňů Celsia. Vypěstujte si své plodiny.


Na druhou stranu kmín podporuje trávení i jinými způsoby. Dítě může sníst, kolik chce. Tíží vás problémové zažívání, slabá obranyschopnost nebo kila navíc?


Kmín druhy

Navyšte spotřebu kmínu ! Ten urychluje hubnutí . Patří mezi mrkvovité, má vzhled charakteristický pro tuto čeleď. Tedy nepříliš větvenou lodyhu, čárkovité listy . Málokterá kuchyně umí kombinovat různé druhy koření jako ta indická. Pro mě jednoznačně: 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky