úterý 14. května 2019

Modřín na kmínku

Druhá nejčastější forma jsou rostliny se zapěstovaným kmínkem a volně převisající korunou až k zemi. Kůra na jednoletých výhonech je žlutavě šedá, jehlice . Nesouhlasím s Vaším názorem, protože pokud necháte i zakrslý . Modřín na kmínku - okrasný. Malé stromky na kmínku jsou půvabné a upoutají….


Převislá forma modřínu japonského je velmi vyhledávanou dřevinou do zahrad snad všech.

Vyhledávaný jehličnan s převislými výhony a zelenou barvou jehličí. Na špičkách větví rostou jednotlivé jehlice. Na podzim modříny pomalu žloutnou a opadávají. V přírodě se mohutné modříny dožívají až 5let, v zahradách se nejčastěji pěstují kultivary s přeci jen kratší dobou růstu – modřín opadavý a modřín. Stiff Weeping - drůda modřínu s výrazně převislým růstem.


Kultivar obvikle roubovaný na kmenu - v tomto případě na kmínku 150cm - větve volně převisající. Převislý kultivar modřínu , který tvoří hustou korunku. V našem zahradnictví v rámci této skupiny nabízíme různé odrůdy modřínů a smrků.


Jehlice jsou jemné, světle zelené ve svazečcích.

Listnaté keře roubované na kmenné tvary, které se tak . Roubovaný na kmínku 1cm. Prodáváme v kontejneru litrů. Pěstování není náročné.


Efektní převislý modřín na kmínku - 90cm vysokém. Rostlina je čtyř letá. Nenáročná solitera vhodná do skalek či částí zahrady s nízkými trvalkami či plazivými dřevinami. Obzvláště krásný je naroubovaný na kmínku. V mírném a subtropickém pásu severní polokoule roste asi druhů.


Jedná se o japonský modřín s kroucenými větévkami, které zejména v zimních . TIP: jehličí modřínu se na podzim vybarvuje do jasně žluté barvy. ROSTLINA V KONTEJNERU ltr. ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Nízké plazivě rostoucí rostliny mohou vytvořit koberce o průměru 2-(4) m. Koruna je nepravidelná, často s více vrcholy.


Velmi otužilým druhem modřínu je Larix gmelini – modřín dahurský, který své jehlice shazuje velmi pozdě. Pendula - 38- výška kmínku 1m. Pochází z oblastí Dálného Východu a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky