středa 22. května 2019

No3 v jezirku

Jedna z nejdůležitějších hodnot vody v jezírku , na níž jsou závislí všichni živí tvorové. NO)Ve správně zvolené filtraci dokáží nitrifikační bakterie rozložit jedovatý čpavek na dusitany a tyto posléze. Díky nitrifikaci, což je oxidace amoniaku NH dochází k přeměně na dusitany NOa posléze na dusičnany NO3. Hodnota dusičnanů ( NO) by měla být v. NHnebo vázaný čpavek.


Dusičnany NOrybách v podstatě nevadí. Z toho vyplývá, že vysoký obsah dusičnanů má za následek problémy s vláknitou řasou a zelenou . Příčin hromadění dusičnanů v jezírku může být celá řada. Nejčastějším důvodem je přerybnění jezírka, překrmování KOI a nedostatek vodních rostlin.


Zvýšený obsah dusičnanů v zahradním jezírku značí problém s fungováním jezírka, navíc může ohrozit vaše KOI. Tester vám o vodě v jezírku prozradí mnohem víc. H, karbonátovou tvrdost (KH), celkovou tvrdost (GH), dusitany (NO2) a dusičnany ( NO).


Pokud chceme, aby ryby rostly, je zapotřebí neustálý přísun krmiva a voda s nízkými hodnotami NO3. V naší nabídce také najdete originální vodní prvky do každé zahrady. Testování vody v jezírku (produktů). NOtest Colombo (dusičnany).


Potok byl v normě, zato v jezírku bylo 3x více NO, než je normální, a ve studně dokonce 6x více než doporučená hodnota. Při kalamitě s řasami v jezírku můžete využít přípravky pro odstranění řas v jezírku. Kompletní výměna vody v jezírku není potřeba a byly by velkou chybou. Nejčastěji pH - kyselost vody, kH - uhličitanová tvrdost vody, gH - celkovou tvrdost, NO- dusitany, NO- dusičnany, Cl- chlór. Průzračně čistá voda v jezírku je . Malí živočichové v jezírku i mimo něj.


Spadané listí také nepřispívá biologické rovnováze. Potřeby k zahradnímu jezírku k odběru v okrese České Budějovice. Je to hraniční hodnota, kdy dusičnany mohou zpět zredukovat na nebezpečné dusitany . Zahradní jezírko představuje originální prvek v koncepci zahrady a dodává jí na. Naopak v dostatečně hlubokém jezírku mohou ryby přebývat bez problémů po celý. Kyslík, je potřeba pro vše živé v jezírku a bez něj jezírko nikdy nebude fungovat.


H, KH, GH, NO NOa chlór. Ta voda v jezírku mi totálně zezelenala během pár dní, bílá tyč od síťky je vidět tak centimetrů. Zjistěte jejich hladinu jednoduše a otestujte vodu v jezírku.


No3 v jezirku

Test na stanovení nitrátů ( NO) v akvarijní vodě. Použití: - vystačí na cca měření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky