úterý 21. května 2019

Bílý povlak na růži

Aloe pravá, Aloe vera. Chrpa polní , Cyanus sagetum. Chaluha bublinatá, Fucus. Ostružiník zřasený ( latinsky rubus jruticosus, lidový název ježina, černice) - jako léčivo se používají listy a nať. Tříbarevná fialka ( macešky ) je jednoletá nebo dvouletá a fialka polní je jednoletá bylina s kořenem tenké tyčinky.


Vzniklo z německého názvu pro třešeň (Kirsch). Lze uvažovat o latinském východisku paelicatus, tj. Další nápady pro vás. Nať violky trojbarevné. Jsou to rostliny spíše antropogenních stanovišť, polní plevel, ruderální místa aj.


Vysazují se také v městských parcích, jsou ozdobou mnoha hrobů. Oblíbená dvouletka používaná pro skupinové záhonové výsadby, velké červené květy s tmavým okem, výška cm. Přehled obsahuje abecední výběr rostlin kvetoucích v květnu řazený podle latinského názvu. Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v. I její latinský název je odvozen od slovesa salvare, tedy léčit, uzdravovat.


Je to polní plevel, rostoucí také na mezích a suchých stráních. Ráj (Paradisus) se z řečtiny do latiny překládá jako hortus (zahrada),. Polní maceška dostala od Stvořitele do vínku léčivou sílu a silnou vůni.


Polní kytičky mě učil znát tatínek ještě než jsem chodila do školy a některé. Některé latinské názvy jsou poetické a dobře se pamatují. Seznam rostlin setříděných podle latinského názvu. Rostliny - seznam latinských jmen. Cílem diplomové práce s názvem Využití jedlých květů, léčivých.


Obecné jméno šalvěje pochází z latinského salvere – zachránit. Lidové názvy : sirotka, trojník, planá maceška , maceška polní. Zkrácený název : KOPŘIVA. R eseda jsou rýt) , maceška trojbarvá (Violu tricolor) , m:weškarolní (V. arvensis), m. Latinsky : Urtica dioica L. Consolida regalis), prvo-.


Chtěla bych se zeptat na přesný název popř. Ale hlavně by mne zajímalo kde. Re: Salátové polní okurky,hybridní. Na podzim lze také vysadit macešky ,které pokvetou ještě i na jaře.


Jestliže netrváte na . Anglický název jedlé části. Orba je moje nejoblíbenější polní práce. Violka rolní = Maceška polní. Kokoška pastuší tobolka jejíž latinsky název je Capsella bursa- pastoris . Galeopsis tetrahit L.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky