čtvrtek 20. dubna 2017

Vřes obecný calluna

Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Vřes se lidově považuje za symbol vzpomínek a mnoha bylinkářům připomíná v době zimy uplynulou sezonu. Plodem je tobolka kulovitého tvaru o průměru mm. Lidové názvy: řes, břes, břasa, erika, chvojčina, hnidavec, jindavec, suchotinka.


Přízemní větve často poléhavé nebo vystoupavé, horní přímé.

Listy úzce kopinaté, člunkovité, na postranních . VZRŮST, nízký nebo půdopokryvný. Slovensky: Vres obyčajný. Calluna vulgaris - vřes obecný. Ericaceae - vřesovcovité. CALLUNA VULGARIS (L.) Hull.


Portál celostnimedicina. Bojujte proti nachlazení Zjistit více.

Vřes přežije v pohodě zimu zasazený do záhonu. Drobný keřík s růžovo - fialovými kvítky. Kvete od července do září.


Roste na suchých písčitých . Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch,. Droga sbíraná na podzim je slabá až neúčinná. Vřes je bylinou téměř univerzální , jemně ale spolehlivě působící bez vedlejších účinků a proto se může podávat . Vřes je původem evropská rostlina rostoucí na kyselých půdách. Tvoří rozsáhlé přízemní porosty, dorůstá do výšky . Vřes je důležitým zdrojem potravy pro ovce a jeleny, kteří se mohou krmit vrcholky rostlin, když sněhová . Jde ale o jednu jedinou . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Dodací lhůta surovin sypaných v KG (bylinek a koření) je prodloužena na cca - dní. Výhoda vřesu je v tom, . Rostlina se také považuje za amulet štěstí a ochrany proti zlu.


Tento pin objevil(a) Mili Čechová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.

V lidovém léčitelství se vřes nejčastěji používal jako pomoc při ischiasu a bolestech hlavy. Také blahodárně působí na revmatismus. Podporuje tvorbu moči a . U nás roste hojně na suchých lesních písčitých půdách a starých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky