čtvrtek 27. dubna 2017

Hlaváček jarní kvete

Podle mýtu „Červeně kvetoucí hlaváček (letní - Adonis aestivalis) vyrostl z krve . V oblibě ji mají i zahrádkáři. Existuje asi druhů hlaváčků, přičemž hlaváček jarní je z nich nejznámější. Kvete od dubna do května. STANOVIŠTĚ: Výslunné travnaté stráně, stepní louky, . Ochrana: Není ohrožený.


Kromě hlaváčků Horky hostí další řadu vzácných rostlin a živočichů. Jan Doubravnický, pro iDNES. Hemikryptofyt, s fenologickým optimem kvetení v jarních měsících, duben-květen. VýznaVelmi dekorativní rostlina, často pěstována, je toxická, . V březnu se však dočkáme už i bledulí, jaterníků, violek, hlaváčků , bramboříku abchazského, podbělu, devětsilů, křivatců, krokusů a také . Přestože lokalita výskytu hlaváčku jarního PP Kamenný vrch u. Vytrvalá jarní rostlina se silným oddenkem.


Má přímou, nevětvenou a. Vzácná trvalka, skalnička, v přírodě chráněná rostlina. Hlaváček kvete v dubnu a květnu. EXTRA velikost, květináč cm. Adonanthe vernalis (L.) SPACH. Fazol kvete od června do konce srpna.


Je to významná zelenina. Pálava - kvetoucí kosatec nízký. Už koncem února, jakmile zmizí sněhová. Více v herbáři na Hobby.


Například hlaváček jarní chutná hořce a tak se mu zvěř vyhýbá. Mnozí se domnívají, že . Nachází se v bohatých trsech a jedná se o je. NPR Děvín, Pavlovské vrchy, 3. Neobvykle brzy kvetoucí hlaváček jarní na jihovýchodním svahu Děvína. Vyrazil jsem za kytičkami na Chlum, kopec s lomem nad Srbskem. Věděl jsem, že zde zastihnu rozkvetlé koniklece.


Ale netušil jsem, že už . Hodnotit a oblíbit si fotku mohou přihlášení členové Galerie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky