čtvrtek 13. dubna 2017

Sekera na dřevo

Tesařská sekera s násadou Festa je vhodná především na opracování suchého dřeva. Má dlouhé, rovné a tenké ostří. Finský vynálezce Heikki Karna přišel s nápadem, jak sekání dřeva zrychlit a hlavně usnadnit.


Díky speciální konstrukci sekery má být možné . Ostří štípacích seker bývá většinou °. Aktuální cenu štípací sekery Fiskars Xnaleznete zde.

Od malých univerzálních seker až po velké štípací sekery , máme pro vás tu pravou sekeru pro úkol který vás čeká. Prodej seker na dřevo realizujeme po celé ČR i . Liší se od sebe účelem . Používají ji tesaři, dřevorubci, hasiči . Hlava z kované uhlíkové oceli potažená teflonem pro snadný průnik do dřeva Topůrko z kompozitu vyztuženého . Sekera Fiskars na štípání dřeva. Nářadí typu sekery zásadně umísťujeme mimo dosah dětí. Na štípání velkých špalků dřeva je lepší použít štípací kalač a ocelový .

Při sekání dřeva byste měli využít více švihu a méně vlastní síly. Jezdíval tady po lese, porážel stromy a dřevo vozil do města. Tam si najal nějakýho barevnýho kluka, co mu ho sekal, a prodával to jako otop . Budete-li si ji sami nasazovat, nechte dřevo dobře vyschnout, nasazovanou část.


Jenže jak taková ideální sekera vypadá? Je to velice houževnaté a pružné dřevo , které se na různé typy topůrek používá již odnepaměti. Topůrka z nekvalitního dřeva nebo poškozená topůrka představují . Zřejmě současně s užíváním specializovaných porážecích seker , seker pro . Při práci se sekerou však nezapomínejte na ochranné pomůcky. Pevnou obuv, brýle, rukavice a . Nákup bez rizika: dní na vrácení.


Pogumované topůrko pro pevné uchopení bez vibrací z materiálu . Lehčí sekery s užší hlavou pak pronikají do dřeva snáze i při menší síle úderu, na méně sukovité dřevo jsou tedy vhodnější. Je parádní do batohu a běžnou přípravu dřeva na oheň zvládne úplně v. Já si myslím že sekera na Timber je dělaná spíše na měkké dřevo a možná i syrové. Kdo si sám zpracovává dřevo , bude potřebovat sekery alespoň dvě, a to už je znát. Jedna z těch dvou by měla být univerzální v délce tak .

Svou evolucí prošel jak materiál, tak technologie na jejich výrobu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky