pondělí 24. dubna 2017

Ostružiník obecný

Ostružiník obecný

Ostružiník (Rubus) je velmi velký rod známých rostlin z čeledi růžovité. Keře abecedazahrady. K druhu ostružiník křovitý se u nás řadí zhruba stovka. Rubus fruticosus - ostružiník křovitý (ostružiník keřovitý, ostružiník obecný ). Oleandr obecný (jedovatá!) Olivovník evropský.


Kvete od-do, Květen - Srpen. Vlastně je to skupina asi 3různých druhů ostružiníků. Jednotlivé druhy mají různé nároky na půdní a . Typ dřeviny keřovitá. Charakteristika – zahrnuje zhruba 3různých druhů s podobnými základními znaky.


Obecně je to keř s dvouletými až víceletými pruty, které dřevnatějí. Jsou obloučnaté, poléhavé nebo plazivé, někdy šplhají v křoví nebo v houštinách vzhůru mezi . Oregano orlíček obecný Ornitho ostružiník Pelyněk černobýl . Další české názvy: maliník, maliník obecný , ostružiník malinový. Vědecká synonyma: Batidaea idaea. Nadřazená plodina: ostružiník Rubus.


Ostružiník obecný

Oblíbené Lesní plody a naše domácí . V našich oblastech je hojný zejména v podhorských a horských oblastech. Maliník má podobné účinky jako ostružiník. Raspberries of the early summer 初夏の木苺がみずみずしくなっています Raspberries of the early summer becomes fresh and young. Listy maliníku a ostružiníku jsou doslova malou lékárnou přímo z vaší zahrady. Jahodník obecný – je vhodnou prevencí anémie v těhotenství, protože obsahuje železo.


Má také močopudný účinek, posiluje ledviny, . Plody trhejte až uzrálé,. Ostružina potřebuje oporu v podobě mřížky nebo drátku. Jde o keř vyrůstající. Malinník obecný ( Rubus Idæus ) má červené maliny , malinník ostružiník ( R. fruticosus ) nese ostružiny černé.


Ostružiník obecný

Všechny tyto rostliny podávají nám lepší pojem. Obecně se čaj z maliníku doporučuje pít těhotným ženám po ukončeném 34. Lesní keře známé zejména pro své černé, sladké plody. OSTRUŽINÍK KŘOVITÝ (latinsky: Rubus Fruticosus).


Pro léčivé účinky se však užívají zejména jejich . Ostružiny , ostružiník - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití, pěstování, škůdci a nemoci ostružin. Podrobnosti: Napsal MUDr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky