středa 26. dubna 2017

Třešeň kordia opylovač

Je středně odolná proti praskání plodů v . Mezi nejranější třešně patří drobné a vodovaté srdcovky. V červenci převažují chrupky. Sandra je česká polochrupka dozrávající v pátém třešňovém týdnu. Vlastnosti plodu: Pomologicky se jedná o tmavou chrupku. Slupka karmínově červená až tmavočervená.


Jako opylovače nedoporučujeme vysazovat s třešní . Je samosprašná, vhodná i jako opylovač pro další třešně. Sama je dobrým opylovačem. Odrůda Regina je cizosprašná tmavá chrupka s velkými plody sladce navinulé chuti. Tisk Zeptat se Sledovat Sdílet.


Původ: Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský v Holovousích. Kvete pozdě, opylovači např. Velmi odolná proti mrazu. Plod: velký, srdčitý.


Podnož: Colt, ptačka, Gizela 5. Kordia podnož Gisela 5. Pozdní třešeň , tmavě červená chrupka, velmi pevná, velmi vysokých a. Do plodnosti vstupuje velmi brzy a úrodu . Dužnina karmínově červená, tuhá, . Vhodnými opylovači jsou např. Hedelfingenská, Sam či Van. Opylovači : Heldelfingenská, Sam a další běžné odrůdy . I když v blízkosti roste třešňový strom, ještě nemusí být vhodným opylovačem. Zrání - koncem června až v polovině července. Raná tmavá chrupka dobré chuti, vhodná pro přímý konzum, do všech oblastí.


Pozdní cizosprašná tmavá chrupka, s velmi chutnými plody,. Třešeň STELLA, tmavá chrupka, středně raná, zraje od července, samosprašná, plod. Třešně jsou diploidní (2n=16) většinou cizosprašné, v současné době se ve šlechtění třešní. Poměr opylovačů ve smíšených výsadbách by měl být 1:až 1:5. Proti pozdním jarním mrazíkům je středně odolná, nižší odolnost proti pukání plodů za deště je nižší.


Cizosprašná – opylovači : Karešova, Kaštánka. Neúčtujeme balné a posíláme výhradně poštou. Jiný přepravce tyto zásilky bohužel nepřevezme do přepravy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky