pondělí 17. dubna 2017

Kvašená zelenina

Naši předkové využívali metodu kvašení neboli fermentace v první řadě k uchování zeleniny přes zimu. Pojďte si s námi připravit pickles nebo kimči. Kvašená zelenina má spoustu předností.


Mléčně kvašená zelenina byla známá už v Mezopotámii a starověkém Egyptě. Máte rádi zkvašené okurky, kterým se lidově říká kvašáky?

Proč si vyrábět pickles doma? Pak vám určitě zachutná i další kvašená zelenina , která je velmi zdravá. Jaká zelenina je nejlepší pro kvašení ? Existují desítky variant jak naložit zeleninu. Použít můžete zelí, mrkev, cibuli, česnek, ředkev, ředkvičky, červenou řepu, . Zkuste tuhle úžasně zdravou a jednoduchou úpravu zeleniny, kterou získáte zásobu vitamínů třeba v zimním období.


Domácí kvašená zelenina : jak na to?

Velkou výhodou přípravy kvašené zeleniny je fakt, že kromě zeleniny, soli a případně trochy cukru nebudete . Znáte jednoduchý recept na pickles, při kterém využijete přebytky ze zahrádky? Znali již před tisíci lety a i. Vyzkoušejte – recept na PICKLES, neboli kvašenou zeleninu. Pickles – kvašená zelenina.


Výroba kvašené zeleniny je známá po staletí. Je to ideální způsob . Připravte si zavařovací sklenici, oblíbenou zeleninu a pár lžic soli, a můžete se . Známou kvašenou zeleninou je třeba korejské kimči, kvašená sója v podobě . Zkuste najít nový směr a ze zeleniny dostat ještě mnohem víc než dosud. Vyrobte si pickles – kvašenou zeleninu. Podívejte se na další nápady na téma Zelenina, Jídlo a Nakládání.


Udělejte si vlastní kvašenou zeleninu do sklenice. Když se řekne kvašená zelenina , v našich zeměpisných šířkách si většinou vzpomeneme na nakládané zelí. Rozšířenost mléčného kvašení je pochopitelná, protože představuje velmi praktický způsob, jak uchovávat zeleninu a zajistit si tak i na zimní . Pošleme vám záznam z přednášky: Co nám dává kvašená zelenina.

Byla zaznamenána v rámci Dne kvašené. Mléčné kvašení je velmi zdravý způsob zpracování mléka i zeleniny. Nechat zkvasit můžete téměř kteroukoli tužší zeleninu s dostatkem cukru – . Krátkodobě kvašené zelenině se po anglicku říká pickles.


Před časem to byl obr boom a všichni začali šílet po této novince. Začaly se objevovat články a reportáže v . Poradíme vám, jak si doma vyrobit kvašenou zeleninu , neboli pickles - oblíbenou vitamínovou a probiotickou bombu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky