čtvrtek 26. března 2020

Zázvor lékařský pěstování

Abychom usnadnili opylení květů skimie , pěstujeme vedle sebe současně samčí i samičí keře. A věděli jste, že červené plody nesou jen samičí rostliny? Rozeznat, zda potřebujete do páru jako další samčí nebo samičí.


Skimmia japonica わが国の本州、関東地方以西から . Dvoudomé rostliny vytváří květy buď jen samičí nebo jen samčí . Funguje jako výborný opylovač pro samičí odrůdy rostliny, ale sám plody nemá.

Zimní záhony i vánoční aranžmá rozzáří červené peckovice skimie. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Abychom se však s těmito plody setkali, je nutné pěstovat samčí i samičí rostliny. Tabernaemontanův skvrnitost listů 6 . Na jaře se začnou poupata rozvíjet a objeví se květy v barvě slonové kosti.


Samičí rostliny později nesou plody. Jejich drobné žlutobílé květy se objevují koncem jara. Trvalá ozdoba z plodů.


Aby samičí skimie nesly plody každý rok, musí být v blízkosti samčí jedinci.

Ale také u samosprašných rostlin je samčí soused výhodný. Olympic Flame je samičí odrůda skimie japonské, která v přítomnosti samčího opylovače (např. odrůda Rubella) nese hojné množství drobných, sytě červených , . Tato odrůda je výborným opylovačem pro samičí rostliny tohoto druhu. Ona sama plody nepřináší. Je vhodná na pěstováni v květináči.


Pěstování: Skim vyžaduje . Poslouží ale jako výborný opylovač pro samičí kultivary. Je plně mrazuvzdorná. Je výborným opylovačem pro samičí kultivary. Skimie je dvoudomá: aby plodila, potřebujete samčí a samičí rostlinu. Přestože jde o venkovní druh, který na chráněném místě přečká i. Stálezelený keřík s růžovými květenstvími v jarním období.


Vybrané odrůdy pomalu rostoucí skimie japonské už od podzimu zdobí. Skimie by měla snést teplotu až -Ć, takže hurá s ní na zahradu :o) Kvůli opylení a následnému vytvoření bobulí by se měli dohromady sázet samčí a samičí. Skimie se výborně uplatní hlavně v malých zahradách.


Pro jejich tvorbu jsou důležité samčí a samičí rostliny. Plody bývají červené nebo hnědé. A pozor: abyste se dočkali ozdobných bobulek od podzimu do jara, je potřeba mít skimie alespoň dvě – samčí i samičí.

Dalším neopadavým keříkem s dekorativními plody je skimie japonská, v jejím případě ale potřebujete jak samičí , tak samčí rostlinku, aby . Rostliny, které mají pouze jednopohlavné květy, tedy buď samičí , nebo čistě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky